Iako je prošlo pet godina od izlaska, The Witcher 3: Wild Hunt i dalje biljleži odličnu prodaju na svim platformama.

Kompanija CD Projekt je objavila najnoviji izvještaj poslovanja u prethodnom periodu gde je otkriveno da je broj prodatih primeraka ove popularne RPG igre prešao 28 miliona.

Posljednja objavljena cifra sredinom prošle godine je iznosila 20 miliona prodatih kopija ove igre, što znači da je prodaja u prethodnih nekoliko mjeseci bila izuzetno dobra. To je potvrđeno na 52. strani objavljenog izveštaja, gdje je prodaja gotovo duplo bolja u odnosu na prethodne godine., i oko 53% prodaje sačinjava PC platfroma.

The Witcher 3 je 2019. godine dobio pravi porast popularnosti, prije svega dolaskom na Nintendo Switch, a krajem godine i sa izlaskom The Witcher serije na Netflix platformi, gde je u jednom trenutku zabilježen porast prodaje od 554 procenata.

Ova franšiza i dalje ostaje najbitniji izvor prihoda kompanije CD Projekt, prije svega treći dio, pošto je prema nekim izvještajima samo tokom prethodne dvije godine samo na Steamu donio zaradu veću od 50 miliona dolara, čime se ova kompanija našla na samom vrhu najprofitabilnijih u Poljskoj.

 

(Play.co.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.