Capcomov izvrstan rad na ažuriranju Resident Evil 2 izazvao je uzbuđenje zbog potencijala koji donosi Resident Evil 3. Pogledajte šta ćete vam trebati da biste igrali na PC-u kada stigne 3. aprila.

 

S potvrđenim datumom izlaska 3. aprila, Resident Evil 3 (AKA Resident Evil Remake ili Resident Evil 3 2020) ostalo je malo vremena. Tog dana Resident Evil 3 biće dostupan na platformama PlayStation 4 i Xbox One. Međutim mnogi od vas koji nemate konzole pitate se šta će biti sa igrom na PC. Pa otkrijmo to zajedno.

 

Zašto Resident Evil 3?

 

Ogromna prašina koja se digla uoči izlaska Resident Evil 3 postoji iz dva vrlo različita razloga. Prvo što je originalni Resident Evil 3, objavljen za PlayStation 1999. godine, je voljeni zombi naslov. To je klasik koji nadahnjuje mnoge tople (ali zastrašujuće) nostalgične uspomene.

Drugi razlog? Capcomov izvrstan rad na ažuriranju Resident Evil 2 za sadašnje vrijeme izazvao je uzbuđenje zbog potencijala koji donosi Resident Evil 3.

Osim toga, Resident Evil 3 uključuje i bonus način igre: Resident Evil Resistance. Prema Capcomu, Resident Evil Resistance je „internet multiplayer igra 1 prema 4 postavljena u svemiru Resident Evil-a u kojoj se četvorica preživjelih suočavaju sa zlim Mastermindom.“

 

Gdje da kupite Resident Evil 3 za PC

 

Za PC će Resident Evil 3 biti dostupan za digitalnu kupovinu na Steam-u; zasad je Valve tržište video igara usamljena trgovina koja ga ima. Samo će vrijeme pokazati da li će igra da skoči i do trgovine Epic Game, Google Stadia ili Xbox. Resident Evil 3 koštaće 59,99 dolara.

 

Karakteristike PC za Resident Evil 3

 

Ako namjeravate da igrate Resident Evil 3 na PC ili laptopu, ovo su operativni sistemi i komponente koje trebate da bi pokrenuli ovu pucačku igru.

Donje karakteristike koje bi vaš računar trebalo da posjeduje je 64-bitni Windows 7 operativni sistem. Procesor bi trebalo da bude 64-bitni AMD FX-6300 ili Intel Core i5-4460, a grafička karta AMD Radeon R7 260x ili Nvidia Geforce GTX 760 (sa 2 GB video RAM-a).
Radna memorija minimalno 8GB dok bi dostupni prostor za skladištenje iznosio od 45GB.

Preporučena karakteristika vašeg računara bi trebalo da bude 64-bitni Windows 10 OS, 64-bitni AMD FX-9590 ili Intel Core i7-3770 procesor. Grafička karta AMD RX 480 ili Nvidia Geforce GTX 1060 (sa 3 GB video RAM-a). Računar bi trebalo da ima 8GB RAM-a, a dostupnog prostora za skladište 45GB.

Uz minimalne specifikacije, možete očekivati grafiku od 1080p, 30 sličica u sekundi, dok preporučene specifikacije donose grafiku od 1080p, 60 kadrova u sekundi.

Capcom nije otkrio potencijalne šeme kontrole Resident Evil 3, ali je vjerovatno da će biti kompatibilan s kontrolerima na konzoli, slično kao Resident Evil 2. Još nema riječi o mogućoj podršci za miša i tastaturu.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.