Zaljubljenici ratnih strategija će uskoro moći da na svojim Android i iOS uređajima igraju popularni Company of Heroes.

Korisnici iPad uređaja su već dobili priliku da zaigraju ovu strategiju. Za to vrijeme je studio zadužen za portovanje, Feral Interactive, radio i na verziji za ostale uređaje. U pitanju nije običan port, već je developer morao da prilagodi Company of Heroes za igranje putem ekrana na dodir, izmjenom načina na koji se zadaju kontrole.

Organizovanje jedinica se vrši kroz komandni točkić koji iskače, dok se zadavanje kontrola određenoj jedinici vrši dugim pritiskom pri čemu iskače lista sa dostupnim opcijama. Očuvani su i stari elementi gejmpleja kako se ne bi uvela ogromna razlika između originala i mobilne verzije.

Company of Heroes na iPad-u zauzima preko 5GB prostora, što će vjerovatno biti slučaj i na Android i iOS telefonima. Međutim postoji opcija za odbacivanje određenih misija, mapa i modela visoke rezolucije kako biste imali više preostalog prostora, piše Play.co.rs.

Datum izlaska trenutno nije poznat, ali pošto iPad verzija već postoj, vjerovatno će se Company of Heroes uskoro pojaviti i za Android i iOS.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.