Nakon uspjeha Game of Thrones, nije bilo iznenađujuće da će HBO htjeti proširiti i još više dopuniti franšizu. Čuli smo da će postojati Game of Thrones prequel (prethodnik – radnja prije) serijala s Naomi Watts, ali nažalost fanovima izgleda da je serija otkazana.

To je prema izvještaju s Deadlinea, u kojem, iako još nije objavljen, oni izvještavaju da je voditeljka i spisateljka serije, Jane Goldman, poslala e-poštu glumcima i ekipi projekta kako bi im dali do znanja da je to otkazano. Nejasno je šta bi moglo dovesti do otkazivanja s obzirom na to koliko je interesovanja bilo za Game of Thrones.

Pogledajte još: Izašao trejler za novi Star Wars | Video

Međutim, bilo je izvještaja o problemima koji su se javljali tokom snimanja filma i o tome kako pilot očito nije bio tako dobro primljen i morao je biti ponovno uređen. Kao što Deadline ističe, to nije sasvim nečuveno, jer je rečeno da je i pilot originalne Game of Thrones takođe bio problematičan i u neredu.

Moguće je da je možda ovo jednostavno bilo više od onoga što je HBO bio spreman potrošiti, što ih je na kraju i navelo da otkažu seriju, ali bilo kako bilo, izgleda da će se fanovi morati nadati da će George RR Martin smisliti knjige povezane s Game of Thrones prequel -om jer ga kako se čini nećemo moći gledati.

(Ubergizmo via Deadline)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.