Postoje neke igre čije priče izgledaju kao da bi bile odlične kao TV serija ili čak kao film, a The Last of Us je jedna od njih. HBO je prepoznao potencijal i za one koji nisu upoznati, još 2020. godine najavljeno je da će igra dobiti svoju TV seriju na HBO-u.

Sada je prošlo oko dvije godine od prvobitne najave, a za one koji su željno iščekivali izlazak i nadali se da će ga vidjeti ove godine, imamo loše vijesti jer izgleda da će stići tek 2023. godine.

Ovo je prema HBO-u i HBO Max-u, glavni direktor za sadržaj, Casey Bloys koji je rekao za Deadline da se serija još snima i da se neće emitovati 2022. godine. Bloys je sugerisao da će najvjerovatnije stići 2023., ali čak i tada kako je izrazio nije mi se činilo da je to baš konkretan datum.

Prema Bloysu, „Neće se emitovati 2022. – još uvijek snimaju u Kanadi. Pretpostavljam da ćete to vidjeti 2023.“, dodaje da je, na osnovu onoga što je do sada vidio, prilično uzbuđen zbog toga. “Gledao sam nekoliko ranih epizoda i veoma sam uzbuđen. Craig je radio Černobil za nas, on je fantastičan pisac i režiser. Ono što sam video izgleda neverovatno, tako da sam uzbuđen zbog toga, ali to neće biti 2022.“

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.