Popularni Opera browser je objavio da će omogućiti web adrese koje su zasnovane samo na emoji-ima, kako bi se obezbjedio novi nivo kreativnosti na internetu.

Pomenuta integracija je dio partnerstva sa kompanijom Yat, koja prodaje URL-ove sa nizom emojia u njima.

„Prošlo je gotovo 30 godina od kako je world wide web objavljen javno i nije bilo previše inovacija u svijetu web linkova: ljudi i dalje uključuju .com u svojim URL-ovima“, ističe Jorgen Arnesen, izvršni potpredsjednik mobilnog odjeljenja u Operi.

Pročitajte još: Google mijenja ikonicu za Chrome browser

Yat stranice su jedinstveni domeni, generisani kada neko kupi niz emojia (takođe nazvan Yat). Vlasnik Yata može da kreira NFT svog niza emojia, a kompanija planira da korisnicima omogući da svoje Yatove povežu sa elektronskim plaćanjima.

Sa integracijom u Operu, korisnici više neće morati da kucaju y.at dio Yat web stranice kao što bi to činili sa ostalim pregledačima. To znači da, ukoliko želite nečiju stranicu u Opera browseru, potrebno je da samo ukucate niz emoji simbola povezanih sa tom adresom, prenosi B92.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.