Testiranje društvene mreže „Truth Social“ dolazi godinu dana nakon što su za bivšeg američkog predsjednika Trampa zabranjeni Facebook, Twitter i YouTube

 

Prošle godine Donald Tramp je najavio platformu nazvanu „Truth Social“, a njeno testiranje počelo je ove sedmice.

Prema dostupnim informacijama, trenutno je ova platforma otvorena za oko 500 korisnika pa sljedećeg mjeseca možemo da očekujemo i njeno zbvanično lansiranje.

Jednu od prvih objava (odnosno “istina” – “truth”) na ovoj mreži objavio je, naravno, Donald Tramp koji je napisao Spremite se! Vaš omiljeni predsjednik uskoro će da vas vidi, a snimku ekrana s tom objavom na Twitter-u podijelio je njegov sin.

„Truth Social“ pokrenula je nova Trampova medijsko-tehnološka kompanija „Trump Media & Technology Group“ (TMTG), a njen primarni cilj je da se omogući “iskustvo bez cenzure”. Ipak, kad krene vidjeće se kako će to da se postigne. Neki se mediji pitaju hoće li, ako ne bude cenzure i nadzora nad sadržajem koji se objavljuje, Trampova aplikacija da krši pravila korištenja kompanija Apple i Google, odnosno njihovih mobilnih operativnih sistema.

Iako je „Truth Social“ namijenjen svima, logično je da će biti najprivlačniji konzervativcima i Trampovim pristalicama. Jedna od osoba koja je dobila pozivnicu za testiranje ove mreže je Liz Vilis sa „Right Side Broadcasting Network-a“, a istu je pozivnicu dobio i Vajne Dupri koji vodi poznati konzervativni podkast.

Prema prvim utiscima osoba koje su počele sa testiranjem ove mreže, ona je slična Twitter-u. Na njoj se prate korisnici, objavljuju “istine”, mogu da se spominju drugi korisnici u objavama (u tom slučaju oni dobiju obavještenje), a u budućnosti korisnici bi trebali i da dobiju mogućnost slanja direktnih poruka.

(Reuters)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.