Hideo Kojima, poznati dizajner video igara i dugogodišnji prijatelj Džefa Kejlija, predstavio je svoj najnoviji projekat na ovogodišnjoj The Game Awards ceremoniji. Nova igra nosi naziv OD, prethodno poznata kao OverDose, a njen je trejler izazvao veliko uzbuđenje među igračima.

Trejler koji je prikazan na događaju otkrio je da će OD ponuditi jezivo iskustvo, nagovještavajući psihološki horor i trenutke koji će izazvati vrištanje igrača. Jedno od najvećih iznenađenja večeri bilo je pojavljivanje Džordana Pila, priznatog režisera horor filmova, koji će takođe učestvovati u razvoju ove igre. Njegovo uključivanje sugeriše dodatnu dubinu i strah u igri.

Dodatno, u radu na OD učestvuje i srpski studio 3Lateral, sa svojom MetaHuman podružnicom. Ova saradnja ima smisla s obzirom na česte posete Kojime Srbiji. Očekuje se da će 3Lateral doprineti visokokvalitetnim karakterima i grafikom u igri.

Značajna informacija je i da se OD razvija u saradnji sa Xbox brendom, što znači da neće biti ekskluzivna za PlayStation. Ova najava otvara vrata širem igračkom auditorijumu, nagoveštavajući da će OD biti dostupan na Xbox platformama, pružajući igračima širom sveta priliku da dožive Kojiminu najnoviju viziju horora.

(IT mixer)