„Squid Game“ više nije na vrhu jer je nova južnokorejska serija „Hellbound“ oborila rekord

 

Nova hit serija „Hellbound“ u rekordnom je roku oborila sve rekorde gledanosti i popela se na sam vrh najgledanijih serija

Prije svega par mjeseci bilo je nemoguće i pomisliti da svjetski popularnu seriju „Squid Game“ iko može da nadmaši. Ali, ko će Korejce skinuti sa liste najgledanijih, ako ne oni sami?

„Hellbound“ je Netflix stigla 19. novembra i za manje od 24 sata zabilježila ogroman uspjeh.

Ova kombinacija horora, akcije i fantastike preko noći je postala globalni fenomen.

U centru dešavanja, grupa nasilnih demona lovi pojedince kojima je prethodno najavljeno kada i gdje će umrijeti. Koliko god bježali, demoni ih na kraju sustižu i odvlače u pakao, a za njima na Zemlji ostaje samo pepeo. Pokreće se kolektivna histerija i brojne vjerske rasprave. Misteriju demona pokušaće da otkrije policijski detektiv, novinar i advokatica i tako, posljedično da rastumače događaje.

Vrhunsku napetost gledaoci će moći da iskuse kroz šest epizoda, koliko traje prva sezona.

Seriju je režirao Yeon Sang-ho, a premijerno je prikazana u septembru na Filmskom festivalu u Torontu.

„Squid Game“ koja je na Netflix dospjela 19. septembra, rekord najgledanije serije držala je 46 dana uzastopno. Procjenjuje se da je čak 142 miliona domaćinstava iz 94 zemlje pogledalo seriju te da profit iste iznosi 900 miliona dolara.

(Klix.ba)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.