Kompanija HMD Global na CES 2022 najavila da će u prvoj polovini 2022. godine na američko tržište biti plasirano ukupno pet novih i jeftinih Nokia – četiri pametna i jedan telefon s tradicionalnim funkcijama

 

Osim tih novih uređaja, HMD Global je najavio da će Dish Wireless i Consumer Cellular ove godine „nositi“ Nokia telefone. Odnosno, kroz partnerstvo će se prodavati u posebnim paketima za pretplatnike.

U tom „društvu“, Nokia G400 jedini je uređaj koji podržava 5G tehnologiju. Cijena mu je 250 američkih dolara i biće dostupan svima koji koriste TracFone Wireless, Dish Wireless, Consumer Cellular, T-Mobile i Metro by T-Mobile.

Preostala četiri različita uređaja bit će vezani uz 4G tehnologiju. Specifikacije još nisu dostupne, ali znaju im se nazivi i cijene. Nokia C100 koštaće 99 dolara, a Nokia C200 119 dolara. Tu je Nokia G100 od 149 dolara i Nokia 2760 Flip od 79 dolara. Više nego prihvatljivo, posebno za američke prilike!

Ono što je zasad sigurno da će C100 i 2760 Flip biti lansirani u prvom kvartalu, dok će ostali uređaji biti lansirani u drugom.

Sve ovo nije nimalo slučajno. Kad je LG odlučio da napusti tržište pametnih telefona prošle godine, zbog lošim poslovnim rezultatima, ostavio je prazninu na američkom tržištu. gdje je konstantno bio treći najjači proizvođač.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.