Honor Magic 6 donosi inovativnu interakciju putem praćenja očiju, Snapdragon 8 Gen 3 čipset i brojne AI funkcionalnosti, izvještava portal The Verge.

Uprkos očitim brigama u vezi s privatnošću, ova funkcionalnost izgleda poprilično zanimljivo, barem na prvi pogled.

Ključna prezentacija brzo je demonstrirala kako će ova tehnologija funkcionisati, prikazujući ženu koja svojim pogledom otvara aplikaciju na punom ekranu.

Honor naziva ovu tehnologiju „Magic Capsule“ i opisuje je kao „multimodalnu interakciju temeljenu na praćenju očiju“, što je preciznije, ali manje maštovito od „Magic Capsule“.

Ovo je samo jedna od karakteristika nadolazećeg Magic 6 telefona, koji će također imati virtualnog asistenta koristeći Qualcomm-ovu AI tehnologiju na uređaju. Moći ćete ga pitati da obavlja zadatke poput sakupljanja svih videozapisa na vašem uređaju koji ispunjavaju određene kriterije, da ih filtrira prema drugim karakteristikama i da generiše nove videozapise ističući vaše snimke.

Honor još nije dao vremenski okvir kada će zvanično predstaviti Magic 6, ali bismo očekivali da će stići prije marta 2024, kada je i Magic 5 serija lansirana.