Honor X50 stiže 5. jula sa Snapdragon 6 Gen 1 čipsetom. Telefon je sada prošao kroz AnTuTu i Geekbench benchmark, otkrivajući više detalja o 4 nm platformi.

Leaksters tvrde da će biti u rangu sa Snapdragon 778G+, ali naši nedavni testovi pokazuju da su brojke slične onima sa Dimensity 7050 uređajima sa jednom velikom razlikom – performanse višejezgrenog CPU-a su mnogo bolje.

Qualcomm je lansirao Snapdragon 6 Gen 1 kao evoluciju u odnosu na Snapdragon 695 sa poboljšanjima u svim segmentima, uključujući 40% skok u računarskim performansama i 35% bolju grafiku. I Geekbench i AnTuTu rezultati slični su našim internim testovima Realme 11 Pro, koji su uporedni sa najnovijim verzijama.

Ranije smo vidjeli Geekbench 5 listu. Iako brojke sugerišu slično poređenje sa trenutnim Realme srednjim uređajima, vjerujemo da je pošteno staviti nove telefone na nove verzije platformi za benchmarking.

Honor je obećao da će X50 imati veliki ekran, ogromnu bateriju i najmoćniju kombinaciju RAM-a i skladišta ikada za X seriju. Priča se da će cijena početi od 1599 kineskih jena, što je oko 220 dolara, ali sumnjamo da će biti za varijantu od 16/512 GB.