HTC konačno priprema novi pametni telefon kodnog imena Baynamo, ali zvaničan naziv će biti Desire 20 Pro za komercijalnu upotrebu. Insajder imena @LlabTooFeR sa istorijski pouzdanim informacijama u vezi HTC uređaja podijelio je nekoliko informacijapo tom pitanju.

Izgledom će podsjećati na Xiaomi Mi 10 sa zadnje strane i skup kamera će se nalaziti u gornjem lijevom uglu, sa jednim odvojenim modulom. Sa prednje strane će izgledati kao OnePlus 8, tako da liči na bilo koji drugi telefon, nije li tako?

I da, imaće i 3,5 mm priključak za slušalice!

Ono što bi navodno bio HTC Desire 20 Pro, bilo je vidljivo i na GeekBenchu, objavljujući srednje brojeve. Rezultati su slični onome što smo dobili od Mediatek Helio G80 i Exynos 9611, ali na listi piše da je to Qualcomm platforma i Snapdragon 660 ili 665 je usklađen s njima. Rezultati za GeekBench prije izdanja često puno niži od rezultata dobijenih na završnom softveru, tako da bi moglo biti biti još iznenađenja. Na testiranom uređaju ima 6 GB RAM-a, tako da ga svrstavamo u srednju klasu telefona.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.