Postoji tajni kod kako da nađete filmove koji se nalaze u ogromnoj Netflix datoteci

 

Možda mislite da ste odgledali sve što je vrijedno kada je u pitanju Netflix. Međutim, vjerovatnije je da postoji veliki broj filmova i serija do kojih još niste došli, niti ćete doći uobičajenom pretragom. Da biste to uspjeli morate imati tajni kod.

Osim ako ne skrolujete i ne pretražujete satima, Netflix vam uglavnom preporučuje samo sadržaj koji je usko povezan sa onim što ste već gledali ili dodali na svoj spisak. Međutim, ukoliko želite da pogledate nešto van onih naslova koji vam se stalno preporučuju, teško da ćete uspjeti ako se oslanjate na običnu pretragu.

Sva sreća, pa postoji mali „hak“, a radi se o kodovima. Ne brinite, nije ništa komplikovano, svako to može da ukuca za pola minuta.

Radi se o sljedećem: Svaki od ovih kodova je povezan sa prilično specifičnim žanrovima, od „Romantičnih stranih filmova“ do „B-horor filmova“.

Možete da pretražujete filmove po tome ko ih je režirao, ko je glavni glumac/glumica, odakle dolaze i tako dalje. Nismo baš izbrojali koliko ima različitih kriterijuma, ali ima ih mnogo.

 

Tajni kod za određeni žanr

 

Da biste videli šta Netflix krije od onog žanra koji vas interesuje, samo bi trebalo da unesete određeni tajni kod u vaš web browser dok ste ulogovani.

Evo primjera kako da dođete, do svih sportskih filmova, a gde je žanr sportska drama (Kod koji stoji na spisku je 7243).

http://www.netflix.com/browse/genre/7243

Trebalo bi da napomenemo da ovo funkcioniše samo ako koristite web pregledač na računaru.

Datoteku sa kodovima možete pogledati ovdje.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.