Na Future Games Show očekujemo najbolje konzolaške, mobilne i streaming igre godine

 

Games Radar je najavio Future Games Show, digitalni događaj koji bi trebalo nadoknadi ovogodišnje sajmove gaminga poput E3-ja, GDC-a i Gamescoma. Događaj bi se trebalo da održi 11. juna ove godine, u terminu otkazanog E3 sajma u Los Angelesu.

Glavni fokus će uz AAA i Indie igre biti na next-gen naslovima za Xbox i PlayStation. Očekuju se igre za nadolazeće PS5 i Xbox Series X konzole koje bi trebalo da se pojave krajem godine, kao što možete vidjeti u videu.

Organizatori kažu da će se događaj odvijati kroz jednosatne live prijenose koji će sadržavati ekskluzivne vijesti, trailere, najave i intervjue. Predstaviće se izdavači i developeri najuspješnijih naslova godine, a moći će se pratiti na brojnim platformama koje uključuju Twitch, YouTube i Twitter.

Pozivaju i sve zainteresovane developere iz cijelog svijeta koji razvijaju nove igre, prvenstveno za konzole i mobilne platforme, ako žele učestvovati, da se jave direktno direktoru događaja Danielu Dawkinsu na mail [email protected].

Vjerujemo da će se odazvati mnogi developeri, jer je ovo odlična prilika da se predstave cijelom svijetu.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.