HTC-ove VIVE Flow naočare za virtuelnu stvarnost trebale bi da spoje rad i odmor u virtualnoj stvarnosti

 

HTC je predstavio nove, kompaktne i lagane naočare za virtuelnu stvarnost – VIVE FLow. Prilikom predstavljanja su istakli da je tokom razvoja posebna pažnja bila posvećena udobnosti i autonomiji samih naočara.

HTC VIVE Flow naočare za virtuelnu stvarnost su teške svega 189 grama, a zahvaljujući dizajnu dvostrukih šarki i mekanoj maski mogu se lako pospremiti u posebnu futrolu za siguno nošenje. Osim toga, dizajnirane su tako da najbolje pristaju za različite korisnike.

Iz HTC-a posebno ističu ugrađene komande kojima korisnici mogu da prilagode izgled slike na naočarama da i oni korisnici koji inače koriste naočare za bolji vid, mogli da imaju jasnu sliku.

Za dodatnu udobnost prilikom dugotrajnijeg nošenja trebalo bi da se pobrine sistem hlađenja koji odvodi topli vazduh od lica korisnika i tako spriječava znojenje.

Ima 100 stepeni široko vidno polje koje omogućuje gledanje u bioskop formatu i HD kvalitetu, uz 3,2 K rezoluciju i 75 Hz frekvenciji osvježavanja. Za zvuk se brine 3D prostorni audio, a naočare  mogu da se dodatno povežui s Bluetooth slušalicama.

HTC sa VIVE Flow naočarima odvodi tehnologiju u novom smjeru, sa fokusom ne na ono što radimo, već na ono kako se osjećamo. Održavanje našeg unutrašnjeg stanja posljednjih godina je došlo u prvi plan. Milioni ljudi osjećaju posljedice stresa svaki dan. VIVE Flow naočare nude savršenu mogućnost da pobjegnemo iz naša četiri zida i uronimo u savršeno okruženje, istakla je predsjednica HTC-a, Cher Wang.

Ona je uvjerena da će aplikacije za meditaciju, virtuelna putovanja, gledanje televizije ili filmova u virtuelnoj stvarnosti, ali i korišćenje aplikacija za vježbanje mozga i saradnja i druženje s kolegama putem VIVE Synca pokazati koliko su VIVE Flow zapravo korisne naočare za virtuelnu stvarnost.

VIVE Flow trebale bi biti dostupne u novembru, a koštaće 499 dolara.

(Zimo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.