Premium telefoni iz Huawei Mate 20 serije (ali ne i Mate 20 lite)  dobili su ažuriranje na EMUI 9.1. Dakle, ukoliko posjedujete Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X i Mate 20 RS Porsche Design možete izvršiti ažuriranje na EMUI 9.1.

 

Napomena: Mate 20 lite nije pozvan na zabavu.

 

EMUI 9.1 je baziran na Android 9 Pie (isto kao i EMUI 9.0), ali nudi bolju optimizaciju, uključujući novi sistem datoteka, EROFS i GPU Turbo 3.0 (sa podrškom za 25 igara). Aplikacija kamere dobija režim „Mjesec“ od P30 telefona. EMUI 9.1 Mate 20 serija je u beta fazi od aprila.

Ovim se zaključuje Huawei-jev raspored ažuriranja za jun, jul, koji će donijeti novi softver za još 14 telefona kompletan spisak možete pogledati u našem tekstu klikom ovdje. Ukupno 49 uređaja će biti ažurirano (iako je vremenski okvir za ostalo nejasan). Što se tiče sledeće verzije Android-a, 14 telefona će biti ažurirano na Android Q, uključujući tri Mate 20 modela.

 

Napomena za ažuriranje:

Prije nego što se prijavite za ažuriranje Huawei Mate 20 serije na EMUI 9.1, pročitajte sljedeće mjere opreza:

1. Neke aplikacije nezavisnih proizvođača nisu kompatibilne sa Android 9.0 i možda neće raditi ispravno nakon ažuriranja. Konkretno, može doći do rušenja, zamrzavanja i bržeg pražnjenja baterije. Preporučeno je da ažurirate sve aplikacije u Google Play prodavnici da biste dobili bolje korisničko iskustvo.

2. Uvjerite se da vaš telefon nije rutovan.

3. Uvjerite se da vaš telefon ima slobodno više od 6 GB internog prostora. U suprotnom, ažuriranje možda neće uspjeti. Da biste proverili preostali prostor na telefonu, idite u Podešavanja> Memorija.

4. Uvjerite se da je trenutna verzija mobilnog telefona najnovija verzija. (Da biste proverili EMI verziju telefona koji koristite, idite u Podešavanja> Sistem> O telefonu. Ako EMUI verzija nije najnovija verzija, ažurirajte je tako što ćete otići u Podešavanja> Sistem> Ažuriranje softvera> PROVJERI ZA AŽURIRANJE.)

Ako vaš telefon ispunjava gore navedene kriterijume, posjetite HiCare da biste se prijavili za novo EMUI 9.1 iskustvo. Vremenski rokovi obavještenja o push-u za novo ažuriranje na EMUI 9.1 variraju od zemlje do zemlje. Da biste saznali koja je EMUI verzija trenutno uključena, provjerite svoj telefon (Postavke> Sistem> O telefonu).

Evo kratkog video uputstva za ažuriranje putem aplikacije HiCare:

 

(IT mixer / Gsmarena)

 

Dopada vam se IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.