Kamera na Huawei Mate 40 seriji dobijaju znatnu nadogradnju

 

Ako sve bude išlo po planu, Huawei Mate 40 serija bismo trebali vidjeti negdje u oktobru, ali to ne znači da je prerano za neke začinjene glasine. Ovo se odnosi na glavnu kameru od 108 MP.

Prema ljudima koji rade u lancu snabdijevanja Huawei-ja, tu je nova 108 MP kamera sa uveliko poboljšanom optikom za koju se navodi da se koristi u modelima Mate 40 i Mate 40 Pro. Govorimo o 9P objektivu slobodnog oblika koji bi trebao voditi računa o propadanju i izobličenju slike zbog načina izrade samog sočiva. Jasnoća slike trebala bi biti velika nadogradnja u odnosu na druge standardne leće na tržištu sa senzorom od 108MP.

Takođe su izvršena druga podešavanja i optimizacije za jedinicu kamere, ali o tome ima jako malo informacija. kloniji smo vjerovanju novom izvještaju jer dolazi iz prilično vjerodostojnog izvora. I to smo čuli i prije.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.