Amazonov kolonijalni internet RPG New World stiže kasnije nego što se očekivalo, ali možda nećete morati dugo čekati da ga isprobate. Zatvorena beta verzija MMO-a samo za PC trebala bi početi 23. jula, a prijave su sada dostupne. Gotova igra trebala bi stići nešto više od mjesec dana kasnije, 25. avgusta. Vijest dolazi zajedno s trejlerom koji pokazuje borbu orijentisanu na akciju igre – za razliku od mnogih takvih igara, vaši refleksi i taktike trebali bi važiti koliko i vaša statistika.

Naslov je natprirodni naglasak na kolonijalizam u vrijeme velikih istraživanja. Budući potencijalni doseljenici grade kuće i udružuju se u borbi protiv neumornih legija (i između njih samih) na magičnom ostrvu. Na bojnom polju možete istovremeno vidjeti do 100 igrača što stvara posebno epske borbe.

Amazonova MMO igra New World
Amazonova MMORPG igra New World

To dolazi ubrzo nakon ranog lansiranja igre Crucible, a ulozi su približno toliko visoki. Oba naslova predstavljaju prve velike nalete Amazona na PC igranje – želi pokazati da može konkurisati rivalu sa velikim imenima. Prerano je za reći da li je igra New World spremna da odradi taj posao, ali beta će sigurno dati neke odgovore.

(Engadget)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.