The Last of Us 2 je toliko pametno i pažljivo napisana da jedinicu čini boljom i pritom je zaokružuje na bezbroj nevjerojatnih i neočekivanih načina

 

Teško je prisjetiti se igre koja je stvorila sumanuto velika očekivanja kao što je to slučaj s nastavkom hvaljene PlayStation ekskluzive The Last of Us.

Možda nismo mogli da govorimo o nekoj prevelikoj revoluciji jer prvi The Last of Us samo je savršeno kombinovao sve ono što su utemeljili njegovi prethodnici (posebno Resident Evil 4 i podcenjena petica), ali i ono što je Naughty Dog naučio radeći na drugom Unchartedu, stvorivši gotovo savršen recept i ravnotežu kakvu očekujemo od jednog AAA blokbastera.

https://www.instagram.com/p/CBV_BJppr4W/?utm_source=ig_web_copy_link

Ono što ovu igru čini jedinstvenim nije samo odlična grafika, atmosfera ili fenomenalan soundtrack oskarovca Gustava Santojale. U prvom redu čini je izvrsno napisan scenario i briljantna gluma Ešli Džonson i Troja Bejkera koji su besprekorno odigrali glavne junake, Eli i Džoela.

Ako ste ikada imali priliku da pogledate video reakcija uplakanih fanova na prvi trejler dvojke, jasno vam je da ona mnogima predstavlja više od igre.

S tim na umu upustiti se u nastavak mnogima se činilo kao greška, a toga su bili svjesni i autori jer, realno, zašto upropastiti nešto što ljudi smatraju savršenim?

 

Bez previše filozofije, The Last of Us 2 nije upropastio jedinicu

 

Reći da je dvojka „bolja od jedinice“ bilo bi neoprostivo iako u tehničkom pogledu to nesumnjivo jeste. Što je i razumljivo. Na kraju krajeva, od Naughty Doga u 2020. i očekujete vizuelno savršenstvo. Ali, vizuelni i tehnički aspekti nisu razlozi zbog kojih ovu igru volimo, piše hrvatski Index.

Najjednostavnije rečeno, dvojka je toliko pametno i pažljivo napisana da jedinicu čini boljom i pritom je zaokružuje na bezbroj nevjerojatnih i neočekivanih načina.

Ovo je toliko više od onoga što smo navikli da viđamo u video igrama. Franšiza The Last of Us je bila i, na veliku radost najvjernijih fanova, ostala najbolje napisana igra na bilo kojoj platformi i bez ikakve sumnje je najbolja igra generacije.

Zato i ne iznenađuje što je HBO odlučio da snimi seriju upravo po ovoj igri. Hoće li im poći za rukom da prenesu sve ovo na male ekrane, to je drugi par rukavica.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.