Huawei se trudi da s developerima pronađu konkretna rješenja kako bi u AppGallery poboljšali ponudu aplikacija za svojih 400 miliona korisnika

 

Huawei Mobile Services (HMS) i AppGallery su pokrenuti da bi bili alternativa Google Mobile Service-u (GMS) i Google Play Store-u. U ovom trenutku, Huawei Mobile Services ima 24 usluge. Broj developera takođe je sve veći i ima ih oko 1,3 miliona u ovom trenutku. I pored toliko developera Huawei pregovara sa još njih da bi se povećao broj. Ukupno, oni postojeći djeluju u više od 170 zemalja svijeta, ali AppGallery ima samo oko 55.000 aplikacija.

Dok Huawei ne riješi pitanje nedostatka aplikacija u AppGallery, nudi se zanimljiva alternativa – AppSearch.

Trenutno se radi o testnoj fazi mogućnosti koja bi trebala da pomogne korisniku u pronalasku popularnih Play Store aplikacija bez direktnog pristup njima. Teoretski zvuči interesantno a ne sumnjamo da će Google to da isprati, kako bi se uvjerio da je sve legitimno.

„Ne nudimo direktan pristup aplikacijama, AppSearch služi kao „most“ kojim se dolazi do već preuzetih aplikacija“, naglasili su u Huaweiju.

Da li će sa tim pristupom boriti protiv optužbi za nedostatak licenci za aplikacije, ako eventualno dođu od Google, pokazaće vrijeme.

U ovim trenucima, AppSearch se može preuzeti na njemačkoj Huawei web stranici i naziva se AppSuche. Ona je dostupna i kroz APKMirror, Amazon Store, Aptoide i ApkPure.

Takođe, na zvaničnim web stranicama raznih developera AppSearch se može pronaći. Njima je u interesu da im aplikacije dođu do što većeg broja korisnika.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.