Pored predstavljanja vlastitog operativnog sistema HarmonyOS, Huawei je najavio i desetu iteraciju svog EMUI interfejsa. Novi softver zasnivaće se na Androidu Q i ponudiće redizajniran interfejs, tamni režim širom svijeta, brže performanse i nekoliko novih funkcija.

Počevši od dizajnerskog aspekta, EMUI 10 dolazi sa zaobljenijim ikonicama i novim animacijama. Novi „dark mode“ moći će se proširiti i na aplikacije trećih strana što je dobrodošao dodatak za one koji preferiraju tamnije menije. Postoji više stilova sata i kalendara kao i dodatne opcije „uvijek na ekranu“.

Što se tiče performansi, EMUI 10 će biti odgovorniji zahvaljujući poboljšanom sistemu datoteka EROFS i GPU Turbo 3.0, obećavajući brže interakcije i manje kašnjenja pri prebacivanju kroz aplikacije.

Huawei predstavio HarmonyOS

Huawei je također izradio novi oblik povezivanja telefona sa računarom pod nazivom Multi-screen saradnja. Moći ćete bežično da povežete njih i ogledalo telefon direktno na ekranu računara. Odatle ćete imati pristup svim datotekama svog telefona i nesmetano odgovarati na poruke ili datoteke za prenos.

Huaweijev HiCar omogućit će vam da uparite svoj telefon kako bi radio na sistemu za zabavu automobila i kontrolisao muziku, navigaciju, pa čak i funkcije poput AC-a u podržanim vozilima.

Prvi uređaj koji će se lansirati s EMUI 10 biće predstojeći Mate 30, dok vlasnici P30 mogu očekivati ​​da će novi firmver dobiti od 8. septembra.

(IT mixer / GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.