Da li je viša srednja klasa novo mjesto gdje treba tražiti najzanimljivije telefone? Ako HUAWEI Nova 5T pogledamo iz ugla snimljenog sa 5 AI kamera pogonjenih čipom do skoro rezervisanim samo za premijum uređaje, onda definitivno jeste.

Da ovaj model izgleda još zanimljivije pobrinuo se Huaweijev tim dizajnera koji je Novu 5T osmislio nešto drugačije od onoga na šta smo navikli. Zapravo, prelivanje boja i dalje je tu, pa tako telefon može biti plav, ljubičast ili nešto između, zavisi iz kog ugla ga pogledate, a dostupan je i u plavoj (Crush Blue) i crnoj varijanti. Šara sastavljena od „Nova“ logoa promalja se ispod igre bojama koja karatkeriše „Midsummer Purple“ model i daje mu na dodatnoj vizuelnoj zanimljivosti i „3D“ osećaju.

Pored zanimljivog dizajna, uređajem dominira zadnja kamera, jedna od ključnih karakteristika ovog modela. U pitanju je sistem sastavljen od 4 kamere, glavna kamera snima 48Mpx, sa otvorom blende od f/1.8 i autofokusom. Širokougaona kamera od 16Mpx otvorom blende od f/2.2 pobrinuće se za široke kadrove, a ostale dvije kamere brinu se da nova 5T „uhvati“ najbolje kadrove bilo da želite „bokeh“ efekat ili kada se približite objektu veoma blizu. Jedna mjeri dubinu polja, a druga je zadužena za makro fotografisanje i obe su rezolucije od 2Mpx.

Huawei Nova 5T
Huawei Nova 5T

Prednja „punch-hole“ kamera od čak 32Mpx izvući će maksimum iz vaših selfija, a da fotografije maksimalno dobro prikažu trenutak brine se veštačka inteligencija iz Huawijeve fabrike koju smo do sada viđali na premijum modelima. Sve to moguće je zahvaljujući čipu koji pogoni ovaj model, a u pitanju je Kirin 980, praktično vrh ponude kada su Huaweijevi čipovi u pitanju.

 

Po performansama parira telefonima iz najskupljih segmenata

 

Ne samo da to znači kvalitetnije fotografije u svim uslovima, već su i performanse nove 5T takve da ovaj telefon parira modelima iz najskupljih segmenata. U paru sa EMUI 9, Kirin 980 čini da Huawei Nova 5T funkcioniše odlično, a 6GB RAM-a sa koliko se ovaj model isporučuje (uz 128GB prstora za podatke) definitivno doprinosi tome da i u situacijama ozbiljnijeg opterećenja nova 5T zadrži svoju brzinu.

Sve to prikazuje se na LCD ekranu dijagonale 6,25 inča u FHD+ rezoluciji (2340×1080) koji dominira prednjom stranom uređaja i proteže se praktično od ivica do ivica uređaja. Pomenuta „punch-hole“ kamera nalazi se u gornjem lijevom uglu ne narušavajući dobar utisak koji ovaj ekran ostavlja, kako performansama, tako i izgledom.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.