Huawei je navodno odlučio da izdvoji uređaje iz serije Nova u poseban brend, kao što je svojevremeno učinio i sa serijom Honor

 

Huawei je čini se odlučio da uređaje iz serije Nova izdvoji u poseban brend. Sličan potez Huawei je povukao i prije šest godina kada je predstavio sestrinski brend Honor.

Postojanje više različitih brendova od strane jednog vlasnika koliko god se činilo komplikovanim – ima smisla.

Naime, Huawei pod svojim brendom se više fokusira na premijum telefone, laptope, satove i druge uređaje, dok pod brendom Honor na tržište plasira jeftinije uređaje.

Pročitajte još: Huawei Y9s stiže na evropsko tržište kao P Smart Pro

S prebacivanjem serije Nova u poseban brend Huawei bi mogao pokriti prazninu u ponudi između premijum i jeftinih uređaja.

Kako navodi Digital Chat Station brend Nova biće nezavisan i u svojoj će ponudi imati gotovo sve, od telefona, pametnih narukvica do bežičnih slušalica.

Glavni konkurent bi im trebao biti Xiaomi sa svojom Redmi serijom uređaja te BBK Electonics sa svojim uređajima iz serije Realme.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.