Kineska kompanija Magic Ben nastavlja trend džepnih laptopa novim uređajem – modelom Magic Ben Mag1, najmanjim laptopom koji ima touchpad i baterijom koja traje i do 7 sati

 

Ako već niste primijetili, sve je više proizvođača džepnih laptopa. Zanimljivo je da većina njih dolazi iz Kine, među kojima je i Magic Ben Mag1, a ako malo razmislite na trenutak, shvatićete tačno zašto bi netko želio kupiti takav uređaj.

Dakle, šta je tako posebno u ovom laptopu? Pa, bez sumnje, to je njegova veličina. Sa 8,9-inčnim zaslonom, teži samo 690 grama, dok je njegova visina 17,9 mm.

Sigurno smo vidjeli tanja prijenosna računala, ali sretni smo što je Magic-Ben odlučio da ovom laptopu da malo prostora, kako bi se prilagodio bateriji od 8600 mAh, za koju proizvođač tvrdi da može da traje i do sedam sati…

Pročitajte još: Da li je pametno držati laptop stalno uključen u struju?

Kao što smo spomenuli, ekran ima dijagonalu od 8,9 inča. Rezolucija je 2560 x 1600 piksela, što rezultira proporcijom 16:10.
Uz to, njegov panel je izgrađen na IPS tehnologiji, što osigurava šire kutove gledanja, obično veću maksimalnu svjetlinu. Štaviše, digitalizator džepnog laptopa podržava do 10 dodira istovremeno.

U pogledu performansi, MAG1 nudi nešto što izgleda kao klasa za džepne laptopove – Intel Core m3-8100y, 8 GB LPDDR3 memorije i izbor od 256 GB i 512 GB PCIe SSD memorije.

Sve ovo funkcioniše na Windows 10 operativnom sistemu koji je unaprijed instalisan na ovom uređaju.

Dizajn-pametni laptop je prilično gladak. Izgrađen je od metala, što osigurava prilično krutu strukturu. Iako je ekran osjetljiv na dodir najuzbudljivija karakteristika ovog laptopa, neizbježno je najviše koristiti tastaturu.

Na njemu se nalazi čitač otiska prsta, dok ćete ispod razmaknice vidjeti punopravni touchpad. Očigledno, u ovom podnožju ne možete očekivati veličinu veću od trackpad-a IBM ThinkPad T42.

Nije laž da bi svaki laptop trebao imati pristojno I / O povezivanje ako proizvođači žele da njihov uređaj bude dovoljno svestran.

Mag1 čak ima i više portova nego MacBook. Tu spadaju USB 3,0 port, tip-C konektor, čitač microSD kartica, audio port, kao i mikro HDMI port.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.