Dok trgovinski rat između SAD-a i Kine još uvijek ne jenjava, Huawei pronašao način i predstavio P30 Pro New Edition i tako nastavio da plasira svoje Android smartfone na zapadna tržišta s Google aplikacijama

 

Iako se Google aplikacije mogu instalirati na novije Huawei uređaje poput P40 Pro, mnogi ipak vole da im Google usluge i aplikacije dođu već instalirane. Tako se Huawei dosjetio, i predstavio novu verziju modela P30 kao P30 Lite New Edition o kojem je IT mixer već pisao. A sada je to isto učinio i sa P30 Pro, svojeg popularnog prošlogodišnjeg top modela i nazvao ga P30 Pro New Edition.

Hardverski je to jednak uređaj kao i uređaj iz prošle godine, ali dolazi sa novim bojama kućišta i uređaj dolazi s unaprijed instaliranim Androidom 10. Kako je P30 Pro najavljen prije Google sankcija, taj uređaj i dalje dolazi na tržište s punim Google-ovim uslugama i aplikacijama.

P30 Pro je itekako kompetentan smartfon, s vrhunskim hardverskim specifikacijama, 6,47 inčnim OLED ekranom, četiri zadnje kamere koje omogućavaju izvrsne noćne snimke. Tu je i hibridno povećanje do 10X koje daje odlične fotografije.

Za sada je P30 Pro New Edition najavljen samo u Njemačkoj. Model s 256GB interne memorije u novoj sivoj boji viđenoj na P40 Pro koštaće 749 Evra, što je dosta manje od početnih 1099€.

Uz smartfon, u Njemačkoj još nude Watch GT2 za 99 €, što je fin gest od Huawei kompanije, i zaista dobra kupovina. Ponuda vrijedi do 31.5. a isporuka bi trebala biti u prvom danu juna.

Za sada nemamo informaciju hoće li ta ponuda biti dostupna u državama iz našeg regiona.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.