Kineski tehnološki gigant Huawei priznao da imaju problem sa Harmony OS  jer joj nedostaje ekosistem

 

Kompanija Huawei je najavila da će uskoro predstaviti zamjenu za operativni sistem Android, ali su iz kineskog diva priznali da imaju problem sa Harmony OS.

Iako je kineski tehnološki gigant stavljen na crnu listu koja ga spriječava da posluje sa američkim kompanijama, Huawei i dalje napreduje. Prihodi kompanije u trećem kvartalu porasli su za 24,4 odsto u odnosu na 2018. godinu, a prodaja telefona je skočila.

Kevin Ho, predsednik odjeljenja za pametne telefone kompanije Huawei, rekao je da je tehnologija potrebna za pokretanje mobilnog operativnog sistema Harmony spremna, ali da joj nedostaje ekosistem, prenosi „Tehnod“.

Govoreći na „Kranč Šendžen 2019“ Ho je navodno rekao da kompanija sarađuje sa programerima softvera jer treba da usavrši svoj operativni sistem tako što će napraviti aplikacije za njega.

Od Harmony-ja, koji je predstavljen ovog avgusta, očekuje se da će postati alternativa Google sistemu Android, koji je Huawei koristio prije nego što je stavljen na američku crnu listu, zbog čega je drugom najvećem svjetskom proizvođaču mobilnih telefona zabranjeno da koristi usluge i sarađuje sa američkim kompanijama.

Vinsent Pang, stariji potpredsednik Huawei, izjavio je da će kompanija u narednih sedam do devet mjeseci odlučiti da li će ići napred uvodeći operativni sistem Harmony na svoje telefone.

U oktobru je Financial Times objavio, pozivajući se na neimenovane zvaničnike Huaweija, da bi moglo proći i godinu dana pre nego što kompanija razvije alternativu Google uslugama.

Zbog privremene zabrane, potrošači koji koriste starije modele i dalje mogu da koriste Google aplikacije na svojim uređajima, ali Huawei najnoviji vodeći model „Mejt 30“ ne sadrži nijednu Google uslugu.

Huawei je pozicionirao Harmony kao platformu „sve u jednom“, koja će programerima softvera omogućiti da naprave jednu aplikaciju koja će se pokretati na svim uređajima te kompanije.

Kevin Ho je rekao da u ovom trenutku kineski gigant ne planira da pusti u prodaju buduće uređaje koji rade na operativnom sistemu Harmony, koji je trenutno predstavljen samo na modelima — Vision, Honor Vision “ i Honor Vision Pro.

(sputnik news)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.