Saopštenje za javnost

 

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. danas je na sajmu IFA 2019 obelježila 50 godina poslovanja i tom prilikom predstavila svoju viziju, čiji je fokus na inovativnosti, umreženosti i budućnosti.

Kako je najavljeno, QLED 8K tehnologija biće dodatno unaprijeđena uvođenjem nove linije QLED 8K televizora, dok će BESPOKE serijom prilagodljivih frižidera biti predstavljene inovacije na tržištu kućnih aparata. Pored toga, lansiranjem novih pametnih telefona – Galaxy A90 5G i Galaxy Fold 5G, biće proširena ponuda 5G uređaja. Sve ovo ilustruje nastojanje kompanije ka kontinuiranom proširivanju portfolija uz pomoć smjelih i inovativnih prozvoda i usluga stvorenih za budućnost.

„Od trenutka kada je, prije skoro 50 godina, predstavljen prvi crno-bijeli Samsung televizor, konstantno se trudimo da u čitavom asortimanu kućne elektronike i aparata, kao i mobilnih uređaja koristimo najnovije tehnologije”, rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga i potpredsjednik kompanije Samsung Europe. „Nastavićemo da gradimo nasljeđe kompanije i uvodimo inovacije koje će mijenjati život naših korisnika.”

Preporučujemo: Samsung u predstavio fantastičan 108 megapiskela senzor za pametne telefone

QLED 8K TV od 55 inča najavio novu Visual Display liniju

Prošle godine je lansiran novi Samsung QLED 8K TV i od tada je ukupna prodaja QLED televizora porasla za 200 odsto. Pozitivna reakcija na QLED televizore visokog kvaliteta i velikog ekrana dovela je do prodaje više od dva miliona uređaja u prvoj polovini godine. Kako bi ova serija bila dodatno unapređena, postojećim Samsung QLED uređajima od 65, 75, 82 i 85 inča, pridružiće se i verzija od 55 inča.

QLED 8K TV sa dijagonalom od 55 inča u septembru će biti dostupan globalno. Ovim novitetom i još širim dijapazonom dimenzija optimalnih za svaki dom, Samsung je uspješno odgovorio na zahtjeve potrošača za većim izborom. Nova varijanta nudi vrhunske pogodnosti koje odlikuju QLED 8K TV seriju, uključujući dubinu i besprekoran kvalitet slike, stopostotni volumen boje, kao i revolucionarnu tehnologiju baziranu na vještačkoj inteligenciji. Bez obzira na to da li korisnici omiljeni sadržaj gledaju putem striming platforme, preslikavanja ekrana ili HDMI i USB kabla, Quantum Processor 8K detektuje sadržaj niže rezolucije i izoštrava ga, tako da dostigne 8K kvalitet.

Samsung QLED 8K na IFA 2019 u Berlinu
Samsung QLED 8K na IFA 2019 u Berlinu
BESPOKE kućni aparati za moderne potrošače

S obzirom na to da vizuelna razlika između namještaja i kućnih aparata postaje sve manja, Samsung nastoji da dizajnira prilagodljiva rešenja u skladu sa potrebama korisnika. Baš zato novi revolucionarni BESPOKE frižideri kompanije Samsung stižu u Evropu. Osmišljeni kao modularni uređaji i zahvaljujući širokoj ponudi dimenzija, od onih sa jednim, do onih sa četvoro vrata, ovi frižideri se veoma lako uklapaju u različite prostore.

Za korisnike koji žele da budu još efikasniji u kuhinji, Samsung je predstavio i novu, multifunkcionalnu rernu Dual Cook Steam Oven. Uz savremen dizajn dolaze i nevjerovatne mogućnosti u pogledu performansi. Rerna je postavljena vertikalno i karakterišu je teksturisane površine sa novim interfejsom. Uz pomoć Dual Cook Steam opcije, u različitim odjeljcima, omogućeno je istovremeno pripremanje hrane procesom konvekcije i na pari.

Samsung kuhinjske inovacije već su pomogle u smanjenju količine otpada koji se proizvodi u domaćinstvima. Međutim, na sajmu IFA 2019 najavljena je još bliža saradnja sa kompanijom Whisk, koja razvija platformu za pametnu upotrebu hrane. U međusobnoj saradnji do sada je razvijeno mnoštvo inovacija, poput pametnih spiskova za nabavku na Samsung Family Hub frižiderima, čime svako iskustvo kuvanja postaje mali društveno odgovorni projekat.

Kako prosečni domovi postaju sve kompaktniji, Samsung se fokusirao i na ponudu proizvoda koji odgovaraju načinu života svojih korisnika. Tako uređaj za osvežavanje odeće AirDresser izgleda kao garderober ili ogledalo. Uz to, lansiran je i Air Purifier AX9500, prvi Wind-FreeTM sistem za prečišćavanje vazduha na svijetu. Uz modularni dizajn ovaj uređaj će se uklopiti u svaki dom, a pomoću troslojnog sistema filtriranja, smanjiće prisustvo štetnih gasova, prašine i alergena u vazduhu.

Uz novi POWERstick Jet bežični usisivač korisnici će imati priliku da iskuse moć usisavanja u industriji, od 200W. Petoslojni HEPA sistem filtriranja i baterija koja traje sat vremena omogućavaju da se ukloni 99,999 odsto čestica prašine i alergena, sprečavajući da se one vrate u vazduh kroz izduvni ventil.

 

Samsung BESPOKE kućni aparati za moderne potrošače
Samsung BESPOKE kućni aparati za moderne potrošače

 

Predstavljanje novog Galaxy A90 5G pametnog telefona: proširivanje 5G Galaxy portfolija

Od kada je Galaxy S10 5G predstavljen ranije ove godine, Samsung je u saradnji sa globalnom mrežom partnera kontinuirano radio na omogućavanju pristupa 5G mreži svim korisnicima.

Danas je kompanija dodatno ojačala svoju 5G liniju pametnih telefona lansirajući novi Galaxy A90 5G, koji će u Evropi biti dostupan od oktobra. Upotrebom ovog telefona, korisnici će moći da brzo preuzimaju sadržaje visokog kvaliteta i dijele video materijal u realnom vremenu, kao i da „zarone” u ekran od 6.7 inča sa FHD+ Super AMOLED Infinity-U displejem, uživaju u bateriji od 4,500mAh i glavnoj kameri od 48MP.

Kompanija je potvrdila i da će od 18. septembra dugo očekivani Galaxy Fold biti dostupan u Francuskoj, Njemačkoj, Singapuru i Velikoj Britanij, dok će nakon toga uslijediti i zvanična prodaja u Sjedinjenim Američkim Državama. Zahvaljujući revolucionarnom korisničkom iskustvu, vrhunskim završnim detaljima, jedinstvenom savitljivom ekranu, svestranoj kameri i premijum performansama, Galaxy Fold pripada potpuno novoj kategoriji mobilne tehnologije. Kada je reč o bojama, uređaj dolazi u dve nijanse, Cosmos Black i Space Silver. Na odabranim tržištima biće dostupna i 5G varijanta, čime će korisnicima biti pružen najnoviji tip konekcije.

Tokom ovog ljeta kompanija Samsung predstavila je i mnoštvo drugih proizvoda, nastalih kao rezultat posvećenosti u pružanju izuzetnog iskustva, bez kompromisa u pogledu kvaliteta. Galaxy Note10 i Note10+ pružaju neprikosnovene performanse koje korisnicima omogućavaju da rade ili istaknu svoju kreativnu stranu, čak i dok su u pokretu. Novi Galaxy Tab S6 dolazi u paketu sa prepoznatljivom S Pen olovkom i predstavlja prvi tablet sa dvojnom kamerom sa Ultra Wide Lens objektivom i super AMOLED ekranom od 10.5 inča. Dizajniran za multitasking korisnike koji ne žele da budu opterećeni težinom laptopa, Galaxy Book S kombinuje nosivost i umreženost pametnih telefona sa moćnom produktivnošću kompjutera. Pored toga, Samsung će 6. septembra lansirati i novi Galaxy Watch Active2.

Pročitajte još: Samsung predstavio Galaxy Note 10 | VIDEO

Od 2017. godine na sajmu IFA, u specijalno dizajniranom prostoru pod nazivom Samsung Town, kompanija izlaže svoje inovativne tehnologije, omogućavajući posetiocima da iskuse umreženi život. Kako bi se prilagodio svojim korisnicima i njihovim različitim potrebama, Samsung od ove godine primjenjuje novi pristup u dizajniranju prostora.

Za više informacija o proizvodima predstavljenim na sajmu IFA 2019, posetite Samsung Electronics Booth na 2. spratu, City Cube Berlin od 6. do 11. septembra.

(Samsung)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.