Acer je predstavio svoj asortiman vrhunskih laptopa ConceptD za kreativce ranije ove godine, a sada je kompanija već isti laptop osvježila najnovijim Quadro GPU-ima Nvidia. Vodeći uređaj, ConceptD 9 Pro, sada je RTX Studio laptop sa 17,3-inčnim 4K displejem, do Quadro RTX 5000 GPU-a i 32 GB RAM-a. Prethodni model koristio je RTX 2080 GPU, a dizajn je bilo sličan Acer-ovom Predator Triton 900 gejming računaru, što ga čini više igračkim laptopom nego jednim posebno namijenjenim kreativcima. Dodavanje Quadro GPU-a i Nvidijinog fokusa na laptopove RTX Studio s upravljačkim programima spremanim za kreativce čini ga mnogo usklađenijim s radnim tokovima za uređivanje video i fotografija mnogih stvaralaca.

Dok je glavno tržište teška montaža videa i kreativci, Acer također cilja ovaj ConceptD laptop asortiman kod programera virtualne stvarnosti, velike analize podataka, pa čak i aplikacija umjetne inteligencije. Tako da su vam na raspolaganju različiti laptopi. Acerov ConceptD 7 Pro uključuje 15,6-inčni 4K displej, 9-genski Intel Core i7 procesor i Nvidijin Quadro RTX 5000 GPU. Izvlači jedinstvenu dizajn koja se nalazi na 9 Pro za tradicionalnije preklopno kućište, a sa 4,6 kilograma malo je prenosiviji za vrstu snage koju unosite unutra.

Dalje niz liniju tu je i ConceptD 5 Pro, još jedan RTX Studio laptop. Bit će dostupan u i 15,6-, i 17,3-inčnim 4K mogućnostima prikaza, sa 9-bitnim Intel Core i7 procesorima i Nvidia Quadro RTX 3000 GPU-om. Acer upravo ovim modelom laptopa cilja na kreativce koji rade na CAD dizajnu, animaciji i manjim dizajnerskim studijima.

Ako vam ne treba sva snaga Nvidijinih Quadro RTX GPU-a, tu je i ConceptD 3 Pro, koji također uključuje procesore 9. generacije Intel Core i7 i Nvidijinu Quadro T1000 grafiku. Ova vrsta GPU snage više će odgovarati lakšim uređivanjima videa i radu s fotografijama. Acer također nadograđuje ConceptD 5 s RTX 2060 GPU-om, a ConceptD 3 s GTX 1650 GPU-om.

Primijetit ćete da svi ovi ažurirani prenosni računari još uvijek uključuju procesore 9. generacije Intel Core i7. Acer se još ne odlučuje za Intelove procesore za 10. Gen, ali očekujemo da ćemo u narednim mjesecima i na CES 2020. vidjeti mnogo više prenosnih računara sa procesorima 10. Gen-a. Acerov laptop asortiman za kreativce zasigurno nije jeftin zahvaljujući ovim moćnim GPU-ovima. ConceptD 9 Pro starta od 5.799,99 dolara i biće dostupan u novembru. Acerov ConceptD 7 Pro koštaće od 2.699,99 dolara, a dostupan je u septembru, dok ConceptD 5 Pro kreće od 1.999,99 dolara, a u trgovinama će se naći u decembru, zajedno s 1.799,99 dolara ConceptD 5. Na nešto povoljnijem kraju linije, ConceptD 3 počinje na 999,99 USD i bit će dostupan u novembru, a Pro verzija počinje od 1,699,99 USD.

(ITmixer / TheVerge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.