Sony i Amazon dogovaraju produkciju TV serije koja će biti izrađena po God Of War franšizi popularnih igara za PlayStation

 

Amazon Studios i Sony PlayStation Productions nalaze se u pregovorima oko TV adaptacije God of War franšize igara, prema pisanju Deadline-a.

Prema toj informaciji u projekt su uvučeni scenaristi i producenti Mark Fergus i Hawk Ostby. Oni su najpoznatiji po svojem zajedničkom radu na scenariju filma Children of Men, koji im je donio nominaciju za Oskara.

Pored toga poznati su i kao kreatori i producenti SF serije The Expanse pa će zaista biti zanimljivo da se vidi kako će se snaći u svijetu antičkih i nordijskih božanstava u kojem se glavni junak Kratos i njegov sin Artreus zajednički bore protiv čudovišta i božanstava svih vrsta, oblika i veličina.

Zasad se projekt nalazi u vrlo ranoj fazi pa nisu poznati nikakvi detalji o novoj TV seriji. Međutim, Sony je očigledno odlučio da ekranizuje još jednu svoju uspješnu franšizu igara.

S HBO-om rade na seriji The Last of Us, pripremaju film Ghost of Tsushima i seriju Twisted Metal za NBC-ovu TV mrežu i striming servis Peacock.

Biće zanimljivo vidjeti ko će da glumi Kratosa jer će morati da bude baš ogroman čovjek.

 

O igri God of War

 

Za one malobrojne koji nisu upoznati, God of War je franšiza akciono-avanturističke igre koju je kreirao David Jaffe u Sony-jevom studiju Santa Monica.

Počeo je 2005. na PlayStation 2 (PS2) konzoli za video igre, i postao je vodeći naslov za PlayStation brend, koji se sastoji od deset igara na više platformi, od kojih je jedanaesta trenutno u razvoju.

Igra je zasnovana na drevnoj mitologiji. Priča prati Kratosa, spartanskog ratnika, a kasnije boga rata, kojeg je njegov bivši gospodar, izvorni grčki bog rata Ares, prevario da ubije svoju porodicu. Ovo pokreće niz događaja koji dovode do ratova sa mitološkim panteonima.

Igre God of war su hvaljene kao neke od najboljih akcionih igara svih vremena. Franšiza je dobila brojne nagrade, uključujući nekoliko priznanja za igru godine za nastavke 2005. i 2018. godine.

Neke igre su takođe remasterizovane za novije PlayStation platforme. Od novembra 2020, franšiza je prodata u preko 51 milion igara širom svijeta.

Snažna prodaja i podrška serijalu doveli su do širenja franšize na druge medije, kao što su tri serije stripova i tri romana. Filmska adaptacija originalnog djela je bila u razvoju, ali je na kraju otkazana.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.