Jedan od najljepših kastomizovanih računara koje smo dosad vidjeli napravio ga je španski Future Works, a inspirisan je popularnom akcijskom avanturom Sekiro: Shadows Die Twice.

Pravo umjetničko djelo izašlo je iz radionice Future Worksa. Računar  je složen u obliku Torii, tradicionalnih japanskih vrata koja se nalaze na ulazu u šintoističke hramove. U središtu se nalazi GeForce RTX 2060.

Računar  je potpuno funkcionalan iako se ne vide kablovi i sve komponente se pravilno rashlađuju. Mnogi se i dalje bore s najjednostavnijom organizacijom kablova, pa nas začudi kad neko može da napravi ovakvo nešto.

Kao što smo rekli računar je inspirisan igrom Sekiro: Shadows Die Twice, koja je izašla u martu ove godine i koja je pokupila pohvale kritike i igrača.

Kablovi se nalaze u nosećim stupovima. Ispod krova su smješteni ventilatori, dok se većina ostalih komponenti nalazi u samom postolju.

Ne samo da izgleda prekrasno već se radi i prilično snažnoj konfiguraciji.

Matična ploča: MSI MPG Z390I Gaming Edge Motherboard
Procesor: Intel Core i5-9600K
Grafička kartica: Nvidia GeForce RTX 2060
Memorija: Corsair MP510 NVMe 480GB SSD
RAM: Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 3000MHz RAM
Hlađenje: Corsair H150i Pro AIO
Napajanje: Corsair SF750 PSU

Sekiro: Shadows Die Twice razvio je FromSoftware ,autori Dark Soulsa, a izdao ga je Activision.

Igra je ocijenjena kao poprilično teška, s posebnim naglaskom na borbe protiv bosseva. Radnja je smještena u fikcionalni Japan u Sengoku razdoblju, a brojne su reference na budističku mitologiju i filozofiju.

Na španskom kanalu NVIDIA GeForce objavljen je i video izrade builda, ali na španskom jeziku.

(IT mixer/Index.hr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.