Igrice za mobilni telefon i tablet uređaje su svake godine sve sve popularnije. Ranijih godina mobilni telefoni nisu bili moćni kao oni koje imamo danas, ali konkurencija među proizvođačima pametnih telefona dovela je do nekih tehnoloških skokova u ovoj industriji.

Sada uživamo u mobilnim telefonima koji su dovoljno moćni da podnose neke visokokvalitetne igrice poput onih koje smo prije mogli igrati samo na PC-u.

Budući da su mobilne igre praktičnije i svestranije od igranja na PC-u, igrice za telefone su postale toliko popularne iz razloga što ih možete igrati bilo gdje i bilo kada.

A da bismo vam dali ideju o tome koje su najbolje i najpopularnije mobilne igre za Android i iOS uređaje, donosimo vam top listu za 2021. godinu.

 

Najpopularnije igrice za telefon u 2021. godini:

 

Sadržaj:

 

 

1. PUBG Mobile – igrica za mobilne telefone koja je najviše igrana u 2021.

 

PUBG mobile

 

PUBG MOBILE – osnovne informacije
Datum izlaska19. mart 2018.
Starosna dob16+
ProgramerPROXIMA BETA
Broj preuzimanja (prema Google Play)500M+
Download linkpubgmobile.com

 

PUBG ili Player unknown battleground je debitovao u martu 2017. kao PC igra i brzo je postao popularan među igračima širom svijeta.

U početku, PUBG se mogao igrati samo na računarima i nije bio dostupan na mobilnom uređaju, a onda stiže mobilna verzija i mnogi igrači su bili uzbuđeni zbog objavljivanja.

Sada je PUBG jedna od najboljih i najigranijih mobilnih igara na svijetu u 2021. godini.

Za igru, bitka počinje kada igrači nasumično ispuštaju iz aviona i koriste padobran za navigaciju do određene lokacije na mapi koju želite.

U početku, svi igrači na mapi nemaju opremu i oružje koje trebate opljačkati ili pronaći prvo vrijedne iteme koje možete koristiti u borbi kao što su oružje i oprema. Zatim morate preživjeti i eleminisati što više igrača koje možete pošto će posljednji igrač koji ostane biti proglašen pobjednikom.

PUBG se može igrati solo, ali je zabavnije kada se igra s prijateljima, igra ima kartice za sobe i sobu za klanove koje igračima olakšavaju igru ​​sa prijateljima.

Uspjeh i popularnost PUBG-a su neosporni i sve više igrača igra ovu igru. Takođe, broj preuzimanja može poslužiti kao osnova i dokaz njihove popularnosti.

Samo na Google Play prodavnici broj preuzimanja prelazi 500 miliona. Taj broj govori sam za sebe što PUBG Mobile čini jednom od najpreuzetijih mobilnih igara u 2021. i jednom od najpopularnijih mobilnih igara trenutno.

 

PUBG Mobile trejler za igricu:

 

 

 

2. Genshin Impact – najbolja RPG mobilna igra 2021

 

Genshin Impact - RPG igrica za mobilni telefon

 

GENSHIN IMPACT – osnovne informacije
Datum izlaska18. septembar 2020.
Starosna dob12+
ProgramermiHoYo Limited
Proj preuzimanja10M+
Download linkGoogle Play Store

 

RPG igra otvorenog svijeta fantazije koju možete igrati i na PC-u i na mobilnom uređaju, Genshin Impact je prvi put objavljena u septembru 2020. i mnogi su bili zadivljeni koliko je ova igra bila lijepa i mnogi će se složiti da je Genshin Impact jedna od najboljih RPG mobilnih igrica.

Grafika ove igrice je izvanredna, izbor boja koji se koristi u ovim igricama je dobro izbalansiran. Ako bi opisivali kako njihova grafika izgleda, to je kombinacija kvalitetne 2D anime i 3D istovremeno.

Ovo nije ona vrsta grafike koju obično vidite na nekim igrama koja ima neki realističniji izgled gdje lik izgleda kao pravi čovjek. U ovoj igrici je to malo drugačije, boje i okruženje ove igre izgleda dobro i ugodno za oko.

Nije samo grafika već i igrivost koja čini ovu mobilnu igru ​​popularnom. To je vrsta igrice otvorenog svijeta koja ima puno interakcije okruženja između igrača, možete se penjati, kliziti ili čak plivati ​​u ovoj igrici i istraživati ogromnu kartu otvorenog svijeta „Teyvata“.

Sada kada smo u 2021. godini, ali se čini da se popularnost Genshin Impact-a nastavlja i nema znakova usporavanja, sve više i više igrača se bavi ovom igrom danas broj preuzimanja ove igre je 10M+ samo na Google Play-u, ali ova igra je također dostupna i popularna na iOS-u i drugim platformama kao što su Nintendo Switch, PlayStation 5 i Microsoft Windows.

Genshin Impact, sa svojom vizualno zadivljujućom grafikom i izvanrednim igranjem, privlači sve više igrača što ih čini jednom od najpopularnijih mobilnih igara trenutno.

 

Genshin Impact video trejler:

 

 

3. Mobile Legends Bang Bang – najpopularnija MOBA igrica u Aziji

 

Mobile Legends Bang Bang gejmplej

 

MOBILE LEGENDS – osnovne informacije
Datum izlaska28. septembar 2016.
Starosna dob7+
ProgramerMoonton
Broj preuzimanja100M+
Download linkGoogle Play Store

Da li ste čuli za igru ​​Mobile Legends? Ako niste, pa Mobile Legend Bang Bang je vrsta igre koja se zove MOBA ili multiplayer online borbena arena u kojoj se igrači mogu boriti 5 na 5 i odabrati heroja kojeg žele koristiti. Postoje tri puta koji imaju tornjeve ili kupolu za odbranu, prvi tim koji uništi posljednju ili glavnu kulu je pobjednik.

Igranje na Mobile Legends, pa čak i mape su prilično slične igrici DOTA. To znači da ako ste upoznati sa igranjem DOTA veom lako ćete naučiti kako igrati ovu igru. Ukoliko tražite DOTA alternativu možemo reći da je Mobile Legends igrica za mobilni telefon najbolji izbor za vas.

Mobile Legends je bila jedna od najpopularnijih mobilnih igara posebno na Filipinima i ostatku Azije da je bila toliko popularna da je dostigla preko 100 miliona preuzimanja samo u Google Play prodavnici. Tako da možemo sa sigurnošću reći da je Mobile Legends Bang Bang broj 1 najpopularnija mobilna igra na Filipinima i još uvijek jedna od najboljih android igara u 2021.

Međutim imajte na umu, kako je ova igra najpopularnija u Aziji, moguće je da ćete malo teže pronalaziti mečeve na starom kontinentu.

 

Video trejler za igricu Mobile Legends Bang Bang:

 

 

4. Free Fire – nosi titulu igrice za mobilni telefon sa najviše preuzimanja (milijardu+)

 

Fire Fire - spada u igrice za mobilne telefone sa najviše preuzimanja

 

FREE FIRE – osnovne informacije
Datum izlaska3. novembar 2017.
Starosna dob12+
ProgramerGarena International
Broj preuzimanja1B+
Download linkGoogle Play Store

 

Jedna od pionira kao pucačina na mobilnim uređajima i ujedno jedna od najboljih i najpopularnijih mobilnih igara ikada napravljenih.

Ako ne znate šta je Free Fire, to je online pucačina koju možete igrati solo ili igrati sa svojim prijateljima. Prvi put je objavljena u augustu 2017. godine i brzo je postala toliko popularna da dostiže preko milijardu preuzimanja samo na Google play prodavnici što stavlja Fire Fire na prvo mjesto gaka gledamo igrice za telefon sa najvećim brojem preuzimanja u 2021.

Igrica je tipa BattleRoyale  – preživljavanje u kojoj na početku iskačete iz aviona i koristite padobran kako biste odabrali svoju zonu za slijetanje i tražili neke predmete koji vam mogu pomoći da preživite, poput oružja i municije.

Također možete pokupiti neku opremu kao što su oklopi, šljemovi, kompleti lijekova, itd.,

Poput neke battle royal shooter igre, upustit ćete se u borbu protiv neprijatelja u zoni za igru ili sigurnoj zoni, posljednji igrač koji preživi biće proglašen pobjednikom.

 

Free Fire video trejler:

 

 

5. 8 Ball Pool – najpopularnija bilijar igrica za mobilne telefone

 

8 Ball Pull - spada u najpopularnije igrice za telefon sa bilijar temom

8 BALL POOL – osnovne informacije
Datum izlaska23. januar 2013.
Starosna dob12+
ProgramerMiniclip.com
Broj preuzimanja500M+
Download linkGoogle Play Store

 

Ako volite igrati bilijar, definitivno će vam se dopasti ova igra. Stavljanje bilijara na mobilni je sjajno i usput, ova igra nije ni nova, 8 Ball Pool igrica postoji još od 2013. godine.

Iako prilično stara, mnogi još uvijek vole ovu igru jer oponaša iskustvo u pravom bilijaru.

U ovoj igri možete igrati solo i pobijediti u svakoj igri kako biste bili rangirani kao jedan od najboljih, također možete izazvati neke od svojih Facebook prijatelja da igraju s vama.

8 Ball Pool je jedna od najpopularnijih igrica za mobilne telfone koja dostiže više od 500 miliona preuzimanja samo na Google play prodavnici. Tako da, ako tražite najbolju bilijar igricu koju možete igrati bilo gdje, ova igra je vaša najbolja opcija.

 

Video trejler:

 

 

6. Call Of Duty Mobile – najpopularnija pucačina za mobilne uređaje

 

Call Of Duty Mobile - najpopularnija pucačina na mobilnim telefonima

CALL OF DUTY MOBILE – osnovne informacije
Datum izlaska27. septembar, 2019.
Starosna dob16+
ProgramerGarena
Broj preuzimanja10M+
Download linkGoogle Play Store

Baš kao i PUBG, Call of Duty je izvorno PC igra koja je prvi put predstavljena 2003. godine.

Mobilna verzija ove igrice brzo privlači pažnju fanatika igara na globalnom nivou, mada, nišanjenje je lakše na PC-u, ali uz malo vježbe brzo ćete se prilagoditi i poboljšati svoje nišanjenje na vašem pametnom telefonu.

Call of Duty Mobile je prvi put objavljen 2019. godine, a sada je dostigao više od 10 miliona preuzimanja na Google Play Store-u i još uvijek broji.

 

Call Of Duty Mobile video trejler:

 

 

7. Among Us – spada u najpopularnije multiplejer/preživljavanje igrice za telefon

 

Among Us - Spada u najpopularnije multiplejer/preživljavanje igrice za telefon

AMONG US – osnovne informacije
Datum izlaska15. juli 2018.
Starosna dob7+
ProgramerInnersloth
Broj preuzimanja100M+
Download linkGoogle Play Store

Ko kaže da igra treba da ima najbolju grafiku ili najdetaljniji gameplay da bi postala popularna? Among Us je igra koja dokazuje da im nije potrebna izvanredna grafika da bi zadivili ljude, već su napravili jedinstvenu igru ​​u kojoj svi uživaju.

Igru Among Us možete igrati zajedno sa svojim prijateljem i pokušati otkriti ko je uljez. Popularnost ove igrice za telefon brzo je eksplodirala do 2020. godine.

Iako ova igra nije tako nova kao što mislite, budući da je igra Among Us izašla 2018. godine i postala popularna 2020. godine razlog je možda pandemija kada je mnogo ljudi kod kuće, a nekima je dosadno. Igra Among Us pomaže da ubijete dosadu i to može biti glavni razlog popularnosti ove igre.

Sada ova igra dostiže više od 100 miliona preuzimanja u google play store-u, iako ima izvještaja da ima nekih nedavnih padova aktivnih igrača u Among Us, ova igra je i dalje zaslužila da bude na ovoj listi kao jedna od najpopularnijih mobilnih igara u 2021. godini.

 

Video trejler za Among Us igricu:

 

 

 

8. Asphalt 9 – najpopularnija mobilna igrica sa temom trke automobila

 

Asphalt 9 - igrica za mobilne telefone sa temom trke autombila

ASPHALT 9 – osnovne informacije
Datum izlaska4. juli 2018.
Starosna dob7+
ProgramerGameloft SE
Broj preuzimanja50M+
Download linkGoogle Play Store

Od originalnog Asphalt-a do najnovije verzije, Asphalt 9 je jedna od najpopularnijih mobilnih igara koje još uvijek možete igrati u 2021.

Asphalt 9 ima poboljšanu i zadivljujuću grafiku zbog koje svaka scena izgleda cool i realistično, od prve do zadnje verzije. Adrenalin od igranja ove igre nikada ne blijedi. Igrica je ista kao u drugim Asphalt serijama, samo poboljšavaju poneki efekat, grafiku i automobile.

U Asphalt 9 dodati su neki hiperautomobili kao što su Ferrari, Lamborghini, Porsche i još mnogo toga. Asphalt 9 je toliko popularan među igračima ako si ne možemo priuštiti da vozimo neke hiperautomobile u stvarnom životu, Asphalt 9 nam daje priliku da vozimo jedan barem u igrici.

 

Asphalt 9 trejler za igricu:

 

 

9. League Of Legends: Wild Rift – najpopularnija MOBA na našim prostorima

 

League of Legends Wild Rift

LEAGUE OF LEGENDS – osnovne informacije
Datum izlaska27. oktobar 2020.
Starosna dob12+
ProgramerRiot Games
Broj preuzimanja10M+
Download linkGoogle Play Store

League of Legends je izvorno PC igra. Prvi put je objavljena u oktobru 2009. i postala je jedna od najpopularnijih MOBA igara. Čak je prestigla DOTA 2 po popularnosti.

Prema gamerzclass.com u 2021. League of Legends ima 70 miliona korisnika širom svijeta, dok DOTA 2 ima oko 40 miliona, jasno je da je League of Legends toliko popularan prema brojkama.

Dok je Mobile Legends imao veliki uspjeh na mobilnim uređajima, Riot Games je odlučio da League of Legends donese popularnost na mobilnim uređajima, uspješno je objavljen na Filipinima u junu 2020.

Ali prije nego što je objavljen u junu 2020. bilo je mnogo spekulacija o tome, a neki su čak rekli da će uspon League of Legends Mobile biti kraj za Mobile Legends.

Kako je igra zvanično objavljena, mnogi su se pridružili i preuzeli igru ​​na mobilni, samo u Google play-u brzo je dostigla 10 miliona preuzimanja.

League Of Legends je očigledno jedna od najpopularnijih mobilnih igara trenutno, ali pitanje je da li League of Legends može izgurati Mobile Legends?

Kada uporedimo brojke, League of Legends ima 10M+ preuzimanja na Google Playu dok Mobile Legends ima 100M+ preuzimanja, očigledno je da Mobile Legends pobjeđuje u smislu preuzimanja. Tako da kada ste dođete na Filipine skoro niko ne priča o League of Legends Mobile igrici dok možete pronaći ljude koji igraju Mobile Legends na gotovo svakom uglu ulica.

League of Legends Mobile za sada nije uspio da skine Mobile Legends, samo za sada. Vidjećemo u narednim godinama da li će uspjeti da preuzmu tron od ​​Mobile Legends kao najpopularnije MOBA na mobilnim uređajima.

 

League Of Legends: Wild Rift – video trejler:

 

 

10. Pokemon Go – najpopularnija AR igrica za mobilne telefone

 

Pokemon GO

 

POKEMON GO – osnovne informacije
Datum izlaska5. avgust 2016.
Starosna dob7+
ProgramerNiantic Inc
Broj preuzimanja100M+
Download linkGoogle Play Store

Pokemon Go je igra koja je izazvala veliku popularnost kod mnogih. Igra koju je kreirao Niantic i koja je prvi put objavljena u julu 2016. godine, je brzo postala jedna od najpopularnijih mobilnih igrica na Androidu i iOS-u.

Popularnost igre Pokemon GO raširila se iz jedne zemlje u drugu poput virusne pandemije. Jedan od razloga zašto je Pokemon GO postao toliko popularan je taj što je Pokemon jedna od poznatih anime serija i mnogi su se vratili u uspomene iz djetinjstva dok su igrali ovu igru.

Pokemon Go je jedinstvena vrsta igrice za mobilni telefon u kojoj su igrači prisiljeni hodati u stvarnom svijetu kako bi pronašli nekog Pokemona. Igru pokreće proširena stvarnost (AR – augmented reality) koja stvara drugi svijet u našem svijetu koji se može gledati samo pomoću mobilnog telefona.

Možete se pridružiti i birati između tri konkurentska tima u ovoj igri, tim mistik, tim hrabrost i tim instinkt.

Zatim započnite svoju avanturu u svijetu pokemona, uhvatite neke pokemone, borite se s drugim igračima, učestvujete u bitkama i napadima u vježbaonici i još mnogo toga.

Pokemon Go je jedna od najboljih igrica za mobilne telefone i jedna od najpopularnijih mobilnih igara koje postoje, dostižući preko 100 miliona preuzimanja samo na androidu.

 

Pokemon Go video trejler:

 

 

(ITmixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.