Plan Ilon Mask-a da napravi tunele za električne automobile ispod gradova kako bi riješili problem gužve u saobraćaju

 

Plan Ilona Mask-a da napravi tunele za električne automobile ispod velikih gradova sporo napreduje, ali mu je on i dalje posvećen.

Prije nekoliko dana je ispipao i „puls javnosti“ o tome šta drugi ljudi misle o njegovoj ideji.

Pročitajte još: Nove VR rukavice kompanije Teslasuit omogućavaju vam da osjetite virtuelne predmete

„Super-siguran, otporni na zemljotrese tuneli ispod gradova bi riješili problem gužve u saobraćaju“, opisao je Mask svoju ideju.

Napravio je anketu sa odgovorima „Definitivno“, „Možda“, „Ne, ja volim gužvu“, a u njoj je učestvovalo skoro 1.500.000 ljudi.

Mask je potom dodatno objasnio da bi tuneli bili namijenjeni isključivo za električna vozila, jer je ključ da nema toksičnih gasova.

„Zaista, samo podzemni put, ali ograničen na EV svih auto kompanija. Ovo nije umjesto drugih rješenja, na primjer lakog šinskog sistema, već je dodatak“, istakao je Mask.

Mask već gradi jedan tunel u Las Vegasu koji će biti završen sljedeće godine, a kojim će autonomna vozila prevoziti putnike brzinom od 250 km/h.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.