Ilon Mask ima pomalo neobične navike kada je korišćenje telefona u pitanju

 

Šef kompanija SpaceX i Tesla Ilon Mask nije baš od onih ljudi koji, posle godinu-dvije korišćenja smartfona, traži savjete kako da produži život svog uređaja i da mu što duže omogući što bolji rad…

On će ga radije razbiti u komadiće!

Zbog prirode svog posla, Ilon Mask prilično često mijenja pametne telefona, a kada to uradi – sa starog uređaja obriše sve podatke i potom ga fizički uništi.

Zvanični, nedavno objavljeni, dokumenti SpaceX-a potvrđuju da u toj kompaniji postoje prilično rigorozne mjere kada je bezbjednost u pitanju. A one, najvjerovatnije, ne važe samo za ekscentričnog milionera „koji iz zabave lansira automobile u svemir“.

„Iz bezbjednosnih razloga, gospodin Mask redovno mijenja svoj mobilni uređaj, posle čega se stari uređaj snima, zatim briše, i na kraju arhivira ili uništava“, prenosi Business Insider saopštenje iz kompanije SpaceX.

Ova zvanična izjava objavljena je u jeku spora koji je nastao pošto je britanski vozač Vernon Ansvort tužio Maska tvrdeći da ga je na Twitteru nazvao „pedo likom“, i pored toga što se ovaj kasnije izvinio i obrisao tvit.

Inače, Mask je taj tvit objavio nakon što je Ansvort (koji je pomagao u spasavanju fudbalske ekipe i njihovog trenera iz pećine na Tajlandu) rekao da podmornica, koju je šef SpaceX-a poslao u pomoć spasilačkoj ekipi, ne bi bila od pomoći, kao i da se tu radi o običnoj samoreklami.

„Gospodin Mask redovno nadograđuje svoj telefon, ali je i dalje prinuđen da ga, iz bezbjednosnih razloga, povremeno mijenja“, izjavio je Maskov advokat Aleks Spiro, istakavši da Mask to radi zbog „osjetljivih internih informacija“.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.