Aplikacije za bankarstvo počinju dodavati Samsung Galaxy S10 na crnu listu nakon problema sa čitačem otiska prsta

 

Kao što smo već pisali, Samsungovi noviji pametni telefoni koji koriste senzor otiska prsta na ekranu imaju jednu veliku ranjivost. Naime, izgleda da je korištenje jeftinog zaštitnog ekrana od 3 dolara dovoljno da se zavara kako bi ga bilo ko mogao otključati. To je dovelo do zabrinutosti u vezi sa sigurnošću i kao takve, nekoliko je bankarskih institucija zasad počelo u njihove aplikacije dodavati Galaxy S10 telefone na crnu listu.

U jednom slučaju, jedna banka u Velikoj Britaniji, NatWest, povukla je aplikaciju iz Google Play Store-a za vlasnike Samsung Galaxy S10. Druga banka, Nationwide Building Society, onemogućila je iz aplikacije opciju za prijavu otisaka prstiju. Ukoliko vaša banka nije preduzela ove mjere možete nastaviti koristiti aplikaciju kao i do sada, iako nismo sigurni da li biste trebali, ili u najmanju ruku trebali onemogućiti opciju za prijavu putem otiska prsta samo da bi bili sigurni.

Pročitajte još: Puštena nadogradnja Android 10 beta verzije na Samsung S10 seriju

Uz to, treba naglasiti da je Samsung od tada priznao problem i izjavio da rade na popravku koji bi trebao stići ove sedmice. U međuvremenu, kompanija je također savjetovala korisnike svojih pametnih telefona da se obavezno služe službenim Samsung dodacima kako bi se spriječilo da se slična pitanja pojave u budućnosti. Tako da jeftine zaštite za ekrane zaboravite kao i ostale gedžete koji nisu iz Samsungove kuhinje.

(IT mixer / Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.