Samsung je priznao nedostatak da bilo koji otisak prsta može da otključa telefon Galaxy S10.

Obećali su softversku zakrpu koja će riješiti problem.

Vijest stiže iz Velike Britanije, gdje je jedna gospođa kupila jeftinu zaštitnu foliju za ekran Samsunga Galaxy S10 i uskoro otkrila nakon što ju je zalijepila, da čitač otisaka prstiju više nije radio kako treba, odnosno uređaj je mogao biti otključan i od druge osobe.

Kada je S10 lansiran, Samsung je u martu sistem provjere autentičnosti otiska prsta opisao kao „revolucionaran“.

 

Vazdušni jaz

 

Skener šalje ultrazvuk za otkrivanje 3D otisaka otisaka prstiju kako bi prepoznali korisnike.

Samsung je rekao da je „svjestan slučaja neispravnog prepoznavanja otiska prsta S10 i da će uskoro izdati softversku zakrpu“.

KaKao banka iz Južne Koreje je samo putem interneta rekla svojim klijentima da isključe opciju prepoznavanja otiska prsta kako bi se prijavili na svoje usluge, dok problem ne bude riješen.

Prethodni izvještaji sugerisali su da neki zaštitnici ekrana nisu kompatibilni sa Samsung-ovim čitačem jer su ostavili mali vazdušni jaz koji je ometao skeniranje.

 

Stvarna briga

 

Britanski par koji je otkrio bezbjedonosno pitanje rekao je za list Sun da je to „stvarna briga“.

Nakon što je na eBayu kupila zaštitni zaštitni ekran za 2,70 funti, Lisa Neilson registrovala je otisak prsta desne ruke, a zatim je slučajno prstom lijeve ruke, koji nije registrovala, otključala telefon.

Zamolila je svog supruga da i on pokuša, a oba su mu palca otključala njen telefon.

Pročitajte još: Hakeri sa fotografija mogu da vam uzmu otiske prstiju

A kada je zaštitni ekran dodat u telefon drugog rođaka, dogodila se ista stvar.

Za sada nije poznato jesu li ovaj problem zahvaćen i kod ostalih Samsungovih uređaja s novom generacijom čitača otisaka prstiju.

Ukoliko ste zabrinuti za bezbjednost svoga telefona, ne koristite nikakve zaštite za ekran, bar dok Samsung ne objavi da je problem riješen.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.