PUBG Mobile postiže ogroman uspjeh i nastavlja da raste, pa je tako sada ostvario zaradu za čak 540% veću u odnosu na prethodnu godinu.

Izraženo novcem, ovaj naslov je ovog avgusta zaradio 160 miliona dolara, dok je za tokom istog meseca prošle godine, ostvareno svega 25 miliona dolara profita.

Za ovaj ogromni rast je najviše zaslužna Kina kao tržište i gigant Tencent.

On je omogućio monetizaciju u najmnogoljudnijoj zemlji i rezultati su odmah postali vidljivi.

Pogledajte još: PUBG dodaje Horizon Zero Dawn skinove na PS4

Kinesko tržište je izuzetno zahtjevno i svaka igra mora proći kroz dosta tešku proceduru kako bi stekla uslov za pojavljivanje.

Međutim više puta je dokazano da se to mnogim developerima značajno isplati, a PUBG Mobile je još jedan dobar pokazatelj.

Ovo je takođe pomoglo da se PUBG Mobile probije na sam vrh kada je u pitanju ukupna zarada i za sobom je sa preko milijardu dolara profita ostavio Fortnite i Knives Out, piše Play.

Zato verzija Battle Royale igre za PC i konzole je zbog problema ostala u sjenci drugih naslova i ovih dana ne bilježi preterano oduševljavajuće rezultate.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.