Navigacija i karte na mobilnim telefonima radikalno su nam olakšale vožnju i kretanje u novim mjestima i gradovima.

One su vremenom za mnoge postali neizbježan alat koji svakodnevno koristimo na poznatoj teritoriji, na putu do posla i drugih destinacija.

Googleove karte nam prikazuju kakvo je stanje u saobraćaju, gdje su najveće gužve..

Google je početkom godine na svojim kartama predstavio neke zanimljive i korisne opcije koje su dotad bile rezervisane samo za njihovu aplikaciju Waze.

Korisnici pametnih telefona koje pokreće Android tako su dobili mogućnost prijave saobraćajnih nesreća, policijskih nadzornih kamera i prometnih gužvi direktno iz aplikacije.

Pročitajte još: Google Maps AR opcija- proširena realnost stigla na Android i iOS

Iz američke kompanije naglašavaju kako je mogućnost prijave saobraćajnih problema jedna od najpopularnijih opcija na Androidima.

Ove sedmice objavili su odlične vijesti za sve korisnike njihovih mapa koje koriste iPhone.

Iste opcije prijave problema koje su dosad bile rezervisane samo za korisnike Androida, uskoro dolaze i na Appleove telefone.

Takođe, za sve vlasnike Androida te iPhonea najavili su mogućnost prijave četiri nove vrste saobraćajnih incidenata o kojima će moći obavijestiti ostale korisnike Googleovih karata – radovi na putu, zatvorene putne trake, pokvareno vozilo na cesti te objekti na putu.

Ne treba ni napominjati koliko će te informacije pomoći vozačima koji ionako svakodnevno gube velike količine vremena u saobraćajnim gužvama.

Novi izvještaji će im pomoći da izbjegnu dodatne probleme i na vrijeme promjene rutu kretanja.

Obe nove Googleove opcije, objavili su iz te kompanije, bit će globalno dostupne tokom ove sedmice.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.