Google je predstavio nove načine za davanje uputstava o kretanju, ovoga puta u proširenoj realnosti „AR“, a pod imenom Google Maps Live View.

Funkcija je 8. avgusta stigla na Android i iOS uređaje, a nakon što se početkom godine prvo pojavila na Google Pixel uređajima. Korisnici preko kamere mogu da vide navigaciju u realnom vremenu, te da, kada telefon usmjere u određenom smjeru i unesu željenu lokaciju, na ekranu vide strelice koje im pokazuju kuda bi trebalo da se kreću.

Opciji mogu da pristupe Android telefoni sa ARCore podrškom, te iPhone uređaji koji imaju ARKit, i tako dobiju mogućnost da u proširenoj realnosti dobijaju uputstva o kretanju.

Skriveni trikovi Google Maps aplikacije

Google Maps Live View je dio većeg ažuriranja, budući da Google želi da Travel i Maps budu mesta na kojima korisnici svoja putovanja mogu da planiraju od početka do kraja.

Google Maps AR - Pariz
Google Maps AR – Pariz

Da biste pristupili Google Maps AR opciji, samo ćete učitati Maps kako to obično radite, upisati odredište i dodirnuti plavu ikonu „Directions“. Ako je funkcija sada dostupna za vas, vidjet ćete ikonu „Start AR“, pritisnite je da pokrenete AR uputstva.

(IT mixer / The Verge)

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.