Najnovije prognoze datuma izdanja GTA 6 donijele su loše su vijesti za igrače PS4 i Xbox One koji se nadaju kopiji sljedeće Grand Theft Auto igre.

S obzirom da se PS5 i Project Scarlett očekuje predstaviti 2020. godine, vrata se zatvaraju za izdanje GTA 6 na trenutnom hardveru.

Već smo imali nekoliko izvještaja koja sugerišu da će sljedeća igra Grand Grand Theft Auto biti stvar samo za nove generacije.

Ali do sada Rockstar Games nije objavio nikakve najave o budućnosti franšize, što znači da je za sada sve moguće.

A postoji nekoliko dobrih razloga zbog kojih će Rockstar možda htjeti pokrenuti svoj sljedeći GTA projekt kao međugeneracijsko poduzeće.

Nedavno je otkriveno da je PS4 konzola sada isporučila trgovcima više od 100 miliona jedinica, što čini ogroman uspjeh.

U kombinaciji s prodajom konzole Xbox One imate jako veliku bazu za instaliranje koja leži i čeka.

GTA 5 uradio je istu stvar, lansirajući Xbox 360 i PS3, prije nego što je skočio na trenutne konzole.

To je pomoglo u povećanju prodaje za Rockstar Games i Take-Two Interactive, a igra će i dalje biti jaka na trenutnim gen uređajima.

No nedavni izvještaj e sugeriše da datum izlaska GTA 6 neće stići do 2021. godine, što čini PS4 i Xbox One izdanje malo vjervatnim.

BiH zabranila kontroverzne aktivnosti u Grand Theft Auto V

Ako bi GTA 6 bio objavljen 2020. godine, pružio bi savršen most između generacija konzola, posebno ako uzmete u obzir da će PS5 i PS4 igrači moći zajedno igrati iste igre putem interneta.

Ali, ako se ovo nedavno predviđanje pokaže tačnim, čini se malo vjerovatnim da bi Rockstar razmotrio mogućnosti održivih opcija za trenutne konzole.

To je predviđanje u julu napravio analitičar Jefferies Alex Giaimo i glasi: „Take-Two posjeduje najkvalitetniji sadržaj među američkim izdavačima, ali procjena se osjeća punom.

Izvršni direktor Strauss Zelnick nedavno je otkrio da Take-Two ima najjači razvojni cjevovod u svojoj povijesti, sugerišući da je puno novih projekata na putu.

A pojavile su se glasine da bi Bully 2 mogao biti najavljen prije kraja godine.

Međutim, ove bi reference mogle biti povezane s nadolazećim naslovima poput NBA 2K20 i Borderlands 3, koji će se također bez sumnje pokazati vrlo popularnim.

„Fiskalna 2020. kreće u sjajan početak s operativnim rezultatima u prvom kvartalu koji su nadmašili naša očekivanja,“ rekao je Strauss Zelnick, predsjednik i izvršni direktor kompanije Take-Two tokom poziva za zaradu.

Borderlands 2 prodaja od maja skočila za još dva miliona

„Isporučili smo značajne neto rezervacije i rast novčanog toka vođen performansama Grand Theft Auto Online i Grand Theft Auto V, NBA 2K19, franšizom Borderlands, te Red Dead Redemption 2 i Red Dead Online.

„Kao rezultat naših boljih od očekivanih rezultata u prvom tromjesečju i povećane prognoze za bilans godine, podižemo naše izglede za fiskalnu 2020. godinu, za koju se očekuje da će biti još jedna velika godina za našu organizaciju.“

„Naš je cilj nadograditi na ovom snažnom početku pružanjem snažnog niza naslova tokom cijele godine, uključujući pređašnje: The Humankind Odyssey, NBA 2K20, Borderlands 3, WWE 2K20 i The Outer Worlds, kao i nove i inovativne načine za igrače da ostanu zainteresovani omiljenim zabavnim iskustvima. “

„Gledajući naprijed, Take-Two ima najjači razvojni niz u svojoj istoriji, uključujući nastavke iz naših najvećih franšiza kao i uzbudljiv novi naslov. Izuzetno smo u poziciji da iskoristimo pozitivne trendove u našoj industriji i da stvorimo značajan rast i dugoročno širenje marži. “

Kazati da imate nastavke za radove svoje najveće franšize zvuči kao dobra vijest za GTA fanove, smatrajući da je to jedan od najvećih nasova kompanija.

(IT mixer / Express.co.uk)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.