U najnovijem izvještaju o zaradi Take-Two izdavač je rekao investitorima da je pobijedio očekivanja i valjao se u lovi poput divlje svinje u blatu, uprkos nedostatku novih velikih naslova do sada.

GTA 5 i dalje predstavlja veliku zaradu, a GTA Online primjećuje značajan brzi napredak zahvaljujući nadogradnji za kasino – to znači više mikrotransakcijskog novca za Take-Two. Ali to nije jedina starija igra koja se i dalje dobro prodaje. Borderlands 2, koja je pokrenuta prije sedam godina, cijelu godinu prije GTA 5, također je ponovo oživjela.

E3 2019 najbolje igre i tehnologija: Final Fantasy 7 Remake, Cyberpunk 2077…

Kako bi premostio jaz između Borderlands 2 i 3, Gearbox je besplatno lansirao Commander Lilith DLC. Umjesto da to bude bačeno izlaganje, to je čvrsta avantura s novim zlikovcima, čudovištima i povratkom još uvijek neudobno razorenog Vaughna. I nisu samo vratili stare igrače – prodaja Borderlands-a 2 povećala se za dva miliona od maja 2019. godine.

BiH zabranila kontroverzne aktivnosti u Grand Theft Auto V

To je veliki skok za igru ​​koja je izašla 2012. godine, čak i sa nedavnim velikim popustom (Steam ljetna rasprodaja). Godinama je prilično jeftina. Borderlands GOTY Edition takođe je u aprilu dobio vjetar u leđa. Zbog toga je Take-Two prodao više od 6 miliona primjeraka Borderlands igara, a više od 4 miliona igrača preuzelo je DLC Commander Lilith.

Prošlog mjeseca je Take-Two studio Rockstar North optužen da je primao milione u britanskoj poreskoj olakšici, a da gotovo deset godina nije plaćao porez britanske korporacije, uprkos ogromnoj dobiti koju uživa Take-Two. Većina zarade koju su stvorile igre poput GTA 5, većinu je osmislio britanski studio, izvijestila je američka strana, dok britanski studio Take-Two tvrdi da je njihov udio relativno malen, što ih čini podobnim za porezne olakšice.

(pcgamer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.