Oni dani u godini koje PC igrači nestrpljivo čekaju su upravo stigli, vrijeme je da razbijete kasicu. STEAM-ova ljetna rasprodaja 2019 je počela  i donijela na hiljade ponuđenih sniženja cijene igara svakog žanra. Rasprodaja će trajati do 9. jula, tako da imate oko dve nedelje da kupite sebi igru koju ste željeli po sniženoj cijeni.

Ove godine tema je Grand Prix, a igrači mogu zaraditi razne nagrade, pa čak i besplatne igre na svojoj listi želja tako što će učestvovati u novoj, konkurentnoj mini igri. Da biste započeli, Steam će vas pitati da izaberete tim, sa izborom Hare, Corgi, Cockatiel, Pig i Tortoise. Odaberite mudro, ali Corgi je očigledno pravi izbor 🙂 . Moći ćete pratiti rangiranje svakog tima na Steam-ovj stranici Grand Prix.

Steam Grand Prix takmičenje i nagradna igra - koji tim odabrati sasvim je očigledno
Steam Grand Prix takmičenje i nagradna igra – koji tim odabrati sasvim je očigledno

Tokom prodaje, imaćete mjerač povećanja koji vam omogućava da zaradite bodove, a svaki dan kada učestvujete, povećaćete kapacitet vašeg mjernog uređaja za 100. Također ćete povećati svoj kapacitet za 100 za svaki $ 1 u kojem trošite prodaju. Da biste zaradili bodove, morat ćete završiti razne Grand Prix zadatke na svojim Steam igrama.

Ne znate za šta da se odlučite? Pročitajte naš članak: E3 2019 najbolje igre i tehnologija: Final Fantasy 7 Remake, Cyberpunk 2077…

Svaki dan tokom Grand Prix-a, slučajni članovi prvog, drugog i trećeg mjesta dobijaju najbolju stavku na svojoj Steam listi želja (tako da ažurirajte tu listu želja sada ako planirate da učestvujete u GrandPri-ju). Takođe ćete zaraditi Grand Prix tokene dok zarađujete bodove, koji se mogu iskoristiti za razne „besplatne stvarčice“ u Pit Stopu, uključujući chat emotikone, pozadine profila, i još mnogo toga.

Pogledajte neke od naših odabira iz Steam’s Summer Sale ispod, i naravno, možete pregledati kompletnu ponudu poslova u Steam Store-u.

 

STEAM ljetna rasprodaja 2019 je tek početak dugog ljeta čeka nas još povoljnih kupovina zato mudro birajte!

 

Također možete uštediti na hiljadama PC igara i u Fanatical prodavnici u kojoj je takođe u toku Red Hot ljetna rasprodaja (mnoge od tih igara su „redemovane“ na Steam-u, tako da možete uporediti cijene u uzeti gdje je povoljnije).

Amazon Prime Day 2019 se takođe brzo približava, pošto je digitalna prodavnica konačno upravo objavila da će se godišnja prodaja održati 15. i 16. jula (produžili su na dva dana).

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.

(IT mixer)