Incognito mod za aplikaciju Google Maps namijenjenu operativnom sistemu iOS, odnosno Apple-ovim uređajima, napokon je dostupan

 

Googleova aplikacija Google Maps korisnicima iPhone-a od ponedeljka dopušta da koriste isti incognito mod koji je na raspolaganju korisnicima Androida od oktobra.

Korisnici će sada moći da kontrolišu bilježenje i skladištenje informacija o mjestima koje su pretraživali ili za koja su koristili navigaciju.

Sačuvaju istoriju pregledavanja ili pretraživanja na svom nalogu ili da pošalju obavještenja.

Ažuriraju istoriju lokacije ili zajedničku lokaciju, ako ih imaju.

Koriste svoju aktivnost da bi prilagodili Mape.

Uključivanje načina anonimnosti u Mape ne utiče na to da vašu aktivnost koriste ili spremaju internet provajderi usluga, druge aplikacije, glasovna pretraga i druge Googleove usluge.

Osim toga, moći će da se izbriše Timeline koji koristi istoriju lokacija i na mapi prikazuje mjesta na kojima su korisnici bili.

Za aktiviranje incognito moda dovoljno je da kliknete na profilnu fotografiju u gornjem desnom uglu aplikacije i podesite opciju. Google je ovu opciju najavio još u maju na Google I/O konferenciji.

Evo nekih funkcija koje nisu dostupne u režimu anonimnosti:

– Putujem
– Za tebe
– Istorija lokacija
– Savjet: Istorija lokacija zaustaviće se za cijeli uređaj, a ne samo Mape.
– Dijeljenje lokacije
– Obavještenje i poruke
– Istorija pretrage
– Prijedlozi za dovršetak pretraživanja
– Prilozi Google Maps
– Mape van mreže
– Vaša mjesta
– Integracija medija

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.