Novi Microsovft Xbox službeno se zove Xbox Series X

 

Microsoft je u petak na pozornici Game Awards otkrio ime i dizajn konzole – Xbox Series X. Sama konzola mnogo više liči na PC nego što smo to vidjeli u prethodnim Xbox konzolama, a Microsoftov trejler daje kratak uvid u novi dizajn.

 

Sama konzola dizajnirana je kako bi se koristila i u vertikalnoj i horizontalnoj orijentaciji, a šef Microsoftovog Xboxa, Phil Spencer, obećava da će „isporučiti četiri puta veću procesorsku snagu Xbox One X na najtiši i najučinkovitiji način“.

Microsoft je koristio Xbox Series X za predstavljanje Senua’s Saga: Hellblade 2, nove igre kompanije Ninja Theory koja se razvija za sljedeću Xbox konzolu. Iako je Microsoft otkrio dizajn ovdje, kompanija ne otkriva tačne specifikacije izvan onoga što je ranije raspravljano.

U nastavku pogledajte trejler za prvu igru (uz Halo Infinite) koja će stići na novu konzolu – Senua’s Saga: Hellblade 2.

Xbox Series X sadrži prilagođeni CPU zasnovan na AMD-ovoj Zen 2 i Radeon RDNA arhitekturi. Microsoft takođe koristi i NVMe SSD, koji obećava brže učitavanje. Konzola će takođe podržavati igranje od 8K, brzinu kadrova do 120 fps u igrama, ray tracing i podršku za promjenu brzine osvježavanja / refresh rate.

Pročitajte još: Da li je igranje u 4K rezoluciji beskorisno?

Microsoft još ne govori o specifikacijama i performansama GPU-a, ali Spencer je u intervjuu za GameSpot iznio neke nagovještaje, a grafika koju vidite u trejleru Senua’s Saga: Hellblade 2 navodno je snimana kroz engine igre, koji radi na konzoli, u realnom vremenu.

(IT mixer / TheVerge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.