Infinite Painter je nevjerovatno moćna aplikacija za digitalno slikanje i crtanje koja nudi širok spektar funkcija i alata koji će vam pomoći da kreirate nevjerovatna digitalna umjetnička djela

 

Infinite Painter (od Infinite Studio LLC programera koji je aktivan od 2011. godine) je potpuno funkcionalna aplikacija za digitalno slikanje i crtanje koja nudi širok spektar funkcija, alata i četkica koji će vam pomoći da kreirate zadivljujuća digitalna umjetnička djela.

Infinite Painter je dostupan za iOS, Android i Windows uređaje i nudi intuitivan korisnički interfejs koji je jednostavan za korišćenje i širok spektar alata i funkcija.

Doživite jednu od najbolje dizajniranih aplikacija za slikanje, skiciranje i crtanje za tablete, telefone i Chromebook-ove. Aplikacija se sa svojim mogućnostima i činjenicom da je odlično optimizovana za rad na tabletima, pozicionira kao možda i najbolja za te uređaje.

 

Moćne funkcije i širok spektar alata

 

Infinite Painter koriste milioni, a ova nagrađivana aplikacija donosi bogate, moćne funkcije svim umjetnicima, bilo da vam je umjetnost hobi, strast ili karijera.

Ima alate za crtanje, slikanje i skiciranje, kao i širok spektar četkica i efekata. Takođe ima širok spektar alata za manipulaciju teksturama i bojama, što vam omogućava da lako kreirate složena i detaljna umjetnička djela. Pored toga, nudi niz filtera i podešavanja koja će vam pomoći da fino podesite svoje umjetničko djelo.

Aplikacija takođe ima širok spektar slojeva. Možete koristiti slojeve da dodate dubinu, teksturu i detalje. Posjeduje alatke za izvoz vaših radova u različite formate datoteka, uključujući JPG, PNG, SVG, PDF, ZIP, PSD…

Pored toga, ima alate za objavljivanje na društvenim mrežama, omogućavajući vam da dijelite svoje radove sa prijateljima i porodicom. Možete ih i odštampati, i tako kreirati fizičke kopije svog umjetničkog djela.

 

Intuitivan korisnički interfejs

 

Dvije alatne trake su vidljive kada otvorite novo „platno za slikanje“. Glavna plutajuća traka sa alatkama kontroliše vaše alate za crtanje. Ovdje možete pristupiti svim različitim kistovima, promijeniti boju i da prilagodite neprozirnost i veličinu kista.

Druga traka sa alatkama, fiksirana na vrhu ekrana, ima četiri dugmeta. Dva od njih otvaraju različite setove alata. Jedno dugme otvara vašu ploču sa slojevima, a poslednje upravlja uvozom i izvozom datoteka, otvaranjem vaših postavki itd.

Infinite Painter vam daje malo prostora da prilagodite svoj minimalistički radni prostor. To možete učiniti tako što ćete prevući najčešće korišćene alate sa trake sa alatkama i zakačiti ih na gornju traku. Ova funkcija je samo za tablete.

A na verzijama aplikacije za tablet i telefon, takođe možete da zakačite točak boja i paletu boja. Ovo omogućava mnogo brže promjene boje dok slikate, umjesto da morate da kucnete svaki put da biste otvorili točak. Postoji šest različitih stilova točkića u boji koje možete izabrati ako vam se ne sviđa podrazumijevani.

 

Korisnički priručnik

 

Uzimajući u obzir sve ono što ova aplikacija može da ponudi, tu je i prilično dobar korisnički priručnik koji će vam pomoći da počnete rad. Ima video tutorijale, kao i pisane vodiče, koji će vam pomoći da razumijete alate i funkcije aplikacije. Pored toga, aplikacija ima širok spektar foruma i grupa zajednice, što vam omogućava da se povežete sa drugim umjetnicima i dobijete povratne informacije i savjete.

Postoji i Pro verzija. Sa njom dobijate HD veličinu prostora za rad i veliku količinu slojeva (maksimalan broj slojeva zavisi od veličine radnog prostora i vašeg uređaja). Možete da podesite i slojeve filtera online i da dobijete preko 40 moćnih, profesionalnih alata.

Aplikaciju možete besplatno da isprobavate nedjelju dana, a nakon toga je potrebno je da je platite 5,31 evra jednokratno. To je svakako zanemarljiv iznos obzirom na ono šta se sa ovom aplikacijom može da dobije.

(IT mixer)