Instagram radi na opciji da korisnicima stignu pravovremena obavještenja ako dođe do nekih poteškoća u radu platforme i više neće brinuti da li je problem u njihovoj mreži ili uređaju

 

Mnogi korisnici Facebook-ovih servisa ostali su zatečeni prošle nedjelje, nakon što su usluge poput Facebook-a, Messenger-a, Instagrama i WhatsApp-a postale nedostupne na nekoliko sati. Izvinjenje je dan nakon „velikog pada“ objavio i Mark Zuckerberg. Sada je na kompanijinom blogu osvanula vijest da će Instagram ubuduće da šalje obavještenja korisnicima ako opet dođe do sličnih problema.

„Testiramo novu opciju koja će vas obavjestiti u vašem feedu aktivnosti kada dođe do kvara ili tehničkog problema i kada se on riješi. Nećemo slati obavještenja svaki put kada usluga padne, ali kada primijetimo da su ljudi zbunjeni i traže odgovore, pokušaćemo da raščistimo neke stvari“, objašnjavaju iz kompanije.

Nakon što korisnici primijete da im nešto nije u redu s aplikacijom koju koriste, najčešće prvo pomisle da je problem upravo u njihovoj mreži ili uređaju. Zbog toga Instagram novom opcijom želi bar donekle da smanji novonastale frustracije.

Instagram ističe da će opciju prvo da testiraju korisnici iz Sjedinjenih Američkih Država, a ako se ona pokaže korisnom, proširiće je i globalno.

Ako se to zaista i ostvari, postoji velika šansa da će se slična obavještenja koja se planiraju za Instagram pojavljivati i na WhatsApp-u, Messenger-u i Facebook-u.

(Instagram)