Instagram već određeno vrijeme testira dopunu koja omogućava ubacivanje linka na Stories, a sada su iz uprave ove društvene mreže najavili da će ova opcija napokon biti dostupna za sve korisnike

 

Otkako je implementirao Stories, Instagram je postepeno uvodio mnoge promjene na njima, a nešto šta je falilo bilo je ubacivanje linka, odnosno poveznica na Stories.

Prvo je Instagram uveo opciju sweep-up za otvaranje poveznica, ali tada nije postojala mogućnost interakcije između korisnika.

Nakon toga je Instagram u toku ljeta uveo opciju ubacivanja linka na Stories, u vidu stikera, sada klikom na njega jednostavno se otvori web stranica. U početku je tada ova opcija bila dostupna samo za verifikovane korisnike i one koji imaju više od 10.000 pratilaca, ali sada je dostupna svim korisnicima.

Tako će sada onima koji budu „kačili“ link određene stranice na svoj stori biti omogućeno da odgovore, za razliku od sweep-up opcije koja nije dopuštala interakciju među korisnicima.

Link na Storie moći ćete da koristite tako što se prvo odabere fotografije za Storie, a zatim klikom na ikonicu koja se odnosi na naljepnice i koja stoji na gornjoj navigacionog traci. Po odabiru nalepnice „Link“ ili „Veze“ otvara se opcija za dodavanje željenog URL-a. Nakon toga pruža se mogućnost prilagođavanja izgleda i boje pomenute naljepnice odnosno linka.

Iz „Instagrama“ su dalje naveli da će u budućnosti ponuditi još više načina za prilagođavanje naljepnica, odnosno planira se pružiti dostupnim više opcija izgleda naljepnice i boja. Ova opcija itekakako je stimulativna za razvoj biznisa i marketing na Instagramu.

Na kraju su iz Instagrama naveli da ova opcija neće biti dostupna za sadržaje koji šire govor mržnje, dezinformacije ili drugog sadržaja koji je u suprotnosti sa pravilima korišćenja Instagrama.

(Nportal)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.