Prošle godine, Razer je najavio svoju prvu gaming stolicu u obliku Iskur-a. Kasnije su slijedili malo pristupačniju varijantu pod nazivom Iskur X. Sada izgleda da Razer dodatno proširuje svoju liniju stolica za igranje s lansiranjem Enki i Enki X, iako se čini da su ove stolice možda bile dizajnirane sa različitom ergonomijom na umu.

Za početak, dizajn stolice Enki ne izgleda tako agresivan kao Iskur. Jastuk je dobar primjer toga, gdje je Iskur preferirao dizajn više nalik na sjedalo, Enki izgleda više kao tradicionalna kancelarijska stolica. Razer tvrdi da je jastuk napravljen od mekšeg materijala koji pomaže pri optimalnoj raspodjeli težine.

Pročitajte još: Anker Soundcore pametne naočare donose zvuk i zamjenjive okvire

Takođe, s obzirom na to da manje strši od Iskura, oni koji bi voleli da sede prekriženih nogu u svojim stolicama mogli bi to da urade sa Enkijem. Enki također ima 4D naslone za ruke ili 2D ako se odlučite za jeftiniji Enki X.

Što se tiče cijena, ono što je zanimljivo je da Enki ima istu cijenu kao Iskur X i iznosi 399 dolara. To znači da se po ovoj cijeni svodi na lične preferencije u smislu estetike i funkcionalnosti, dok će Enki X koštati 299 dolara. Više informacija možete pogledati na sajtu Razera klikom na ovaj link.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.