Trenutak TikTokove sudbine visi u ravnoteži. Američki predsjednik Donald Trump i ranije je težio da zabrani ovu aplikaciju. Međutim, kasnije je imao blagu promjenu u odlukama gdje je dao aplikaciji 45 dana da traži kupca iz SAD-a kako bi se spasio. Posljednji put kad smo čuli, Microsoft bi vrlo lako mogao biti jedna od kompanija koja bi ih mogla kupti.

 

Dok čekamo da vidimo što će se dogoditi, u međuvremenu se čini da se Instagram sprema da potencijalno popuni tu prazninu jer su od tada najavili TikTok-ovog konkurenta u obliku Reels-a. Reels je zapravo predstavljen 2019. godine, ali bio je ograničen na nekoliko zemalja. Međutim, ova objava je otkrila da će Reels sada biti dostupan u cijelom svijetu, uključujući i SAD.

Iako je TikTok vrlo dobro utemeljen na ovom prostoru, Instagram svoj niz lojalnih korisnika. Plus činjenica da je Reels ugrađen u samoj Instagram aplikaciji znači da korisnici neće trebati preuzeti novu aplikaciju za početak upotrebe Reels-a, što bi moglo pomoći da se ubrza njegovo usvajanje. Instagram je imao uspjeha u raznim „posuđenim“ opcijama poput Stories-a, pa bi ga možda kompanija mogla povući s Reels-om.

Kao što smo rekli, funkcija je sada aktivna, pa ako želite započeti s Reels, jednostavno pokrenite Instagram, idite na stranicu Camera i odaberite Reels i možete početi.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.