Instagram uvodi pravilo protiv botova – traži da skenira lice

 

Instagram od nekih korisnika traži da obezbjede video svog lica, kao dokaz za verifikovanje.

Prema navodima različitih izvora i objavama na Twitter-u, Instagram od određenih korisnika traži da pokažu selfi video koji prikazuje korisnikovo lice iz različitih uglova, kako bi se verifikovalo da je u pitanju prava osoba.

Društvena mreža se već dugo bori sa pojavom bot naloga, koji ostavljaju spam poruke, uznemiruju ljude ili vještački lajkuju i prate naloge.

Instagram je počeo da testira pomenutu opciju verifikovanja još prošle godine, ali je naišao na različite tehničke probleme.

Sada je veći broj korisnika potvrdio da se od njih traži da obezbjede video selfije i da im Instagram skenira lice i tako verifikovali svoj postojeći nalog.

Za neke, ovaj potez je iznenađujući s obzirom na to da je kompanija Meta (u čijem vlasništvu je Instagram) nedavno objavila da će ugasiti svoju funkciju za prepoznavanje preko crta lica. Kasnije je pojašnjeno da se gasi samo određena funkcija za Facebook. Ne gasi se kompletan Face Recognition sistem.

Kad će pomenuta funkcija izaći iz faze testiranja nije poznato. Ne zna se ni da li će ona da postane dostupna svim Instagram korisnicima.

(The Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.